Βιβλιο-προτάσεις!!

Με την σχολική χρονιά σιγά σιγά να πλησιάζει στο τέλος της, και την άνοιξη να απομακρύνεται ολοένα και πιο γρήγορα, επιτέλους αποδεσμευόμαστε από τα μαθήματά μας, έχοντας άπλετο, ελεύθερο χρόνο για να τον περάσουμε δημιουργικά και ποιοτικά.

Είναι γεγονός πως με την καραντίνα αλλά και την πανδημία, ο χρόνος που περνάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους υπολογιστές και στις οθόνες έχει αυξηθεί κατά πολύ. Δεν είναι καλύτερα ν” αλλάξουμε λίγο την ρουτίνα μας κι ετούτο το καλοκαίρι να το περάσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας βιβλία;

Παρακάτω, σας προτείνω 2(+1) βιβλία τα οποία, θεωρώ, πως αξίζει να σας κρατήσουν συντροφιά αυτό το καλοκαίρι:

1. «Timeless, Ο Ντιέγκο και οι φύλακες του Απερατλαντικού»- Αρμάντ Μπάλταζαρ

Ένα κινηματογραφικό βιβλίο, ιδανικό για εκείνους που αγαπούν τη δράση και την περιπέτεια. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο 13χρονος Ντιέγκο, ο οποίος γεννήθηκε σ” έναν κόσμο όπου το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Στα 13α γενέθλιά του μαθαίνει για ένα ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτει κι όταν ο πατέρας του, κορυφαίος μηχανικός της εποχής, αιχμαλωτίζεται αισθάνεται ότι πρέπει να τον σώσει αλλά και να σταματήσει όσους προσπαθούν να διαταράξουν την εύθραυστη ειρήνη που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους.

2. «Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητά συγγνώμη» – Φρέντερικ Μπάκμαν

Στις μέρες μας, δυστυχώς, συνεχίζει να υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως τα άτομα που διαφέρουν ή δεν ακολουθούν τα καθορισμένα στερεότυπα αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία. Το παραπάνω βιβλίο, με θέμα τη διαφορετικότητα, όχι μονάχα ακυρώνει αυτή την αντίληψη αλλά τονίζει και το δικαίωμα του καθενός να είναι και να ζει όπως επιθυμεί. Κεντρικοί χαρακτήρες είναι η 7χρονη Έλσα και η 77χρονη γιαγιά της, την οποία όλοι θεωρούν «παλαβή». Η μικρή Έλσα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την γιαγιά της και κάθε βράδυ ταξιδεύει με τις ιστορίες της. Ώσπου, όλα σταματούν, αφού η γιαγιά πεθαίνει, αφήνοντας πίσω ένα κυνήγι θησαυρού για την Έλσα, απο το οποίο κυνήγι θα ανακαλύψει την αλήθεια πίσω απο τον χαρακτήρα της γιαγιάς, μιας γυναίκας που δεν έμοιαζε με καμία άλλη!

3. Σειρές βιβλίων/τριλογίες

Η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται αρκετά γενική, μα αναφέρεται κυρίως σε εκείνους που προτιμούν τις τριλογίες και τις σειρές βιβλίων με δράση και μπόλικη φαντασία. Μερικά παραδείγματα είναι η τριλογία «Αγώνες Πείνας» με την δυναμική Κάτνις Έβερντιν και τον γοητευτικό Πίτα Μέλαρκ, η σειρά βιβλίων «Χαρι Πότερ», «Ο Άρχοντας των δακτυλιδιών», αλλά και «τα Χρονικά της Νάρνια» με την ομώνυμη μυθική χώρα, εκεί όπου ο χρόνος κυλά μαγικά…!

Καλή βιβλιο-ανάγνωση!

Κωνσταντίνα Κοκοτάκη Β2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης