Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό SID 2019

Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2019 «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημο εκπρόσωπο στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Φ15/188342/Δ2-16/10/2018).

Στόχος του διαγωνισμού ήταν τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Το σχολείο μας συνεργαστήκε με 2 άλλες σχολικές μονάδες (2ο ΔΣ Νέας Ερυθραίας και 8ο ΔΣ Κηφισιάς) με σκοπό την αλληλεπίδραση του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού και την από κοινού υποβολή δημιουργιών. Οι συμπράξεις στο διαγωνισμό αυτό όχι μόνο επιτρέπονται αλλά και ενθαρρύνονται!

Το θέμα που επιλέχθηκε από τους εκπαιδευτικούς των 3 σχολείων ήταν: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (επίδραση της εφαρμογής του νέου κανονισμού GDPR στην καθημερινότητά μας). Κωδικός έργου: 58

Η συμμετοχή μας

Η συμμετοχή μας

 

Υπεύθυνοι καθηγητές:

α) Σταυρούλα Σκιαδά ΠΕ86 Πληροφορικός

β) Ευγενία Παπαδοπούλου ΠΕ08 Εικαστικός

Ομάδα συμμετεχόντων μαθητών:

Ε1: Αθηνά Κ.

Ε2: Ελισσάβετ Φ., Εύη Τ., Σταύρος Ρ.

ΣΤ1: Ειρήνη Α., Μαριλίνα Β., Στεφανία Κ.

ΣΤ2: Δήμητρα Σ., Μάγια Τ., Στέλιος Χ.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου ανέβασε όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού στην σελίδα του https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/dhmotika/,  διενεργήθηκε ψηφοφορία από την οργανωτική/επιστημονική επιτροπή του κέντρου και αναδείχθηκε η καλύτερη συμμετοχή από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) ενώ θα σταλούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/symmetoxes/nikhtes-sid-2019/

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές που συμμετείχαν!

Σχολιάστε

Top