Σοφία Κωνσταντίνου, Τα παιδιά του

melisses

Ξυπνάει αργά, βασανιστικά.  Το σώμα, χυμένο άτσαλα στο πολυκαιρισμένο στρώμα της καλύβας, αποκτά ξανά όγκο, το μυαλό πασχίζει να λυτρωθεί από τους μαύρους ίσκιους του αποψινού ονείρου, να επιστρέψει στον οικείο χώρο, να συνδεθεί με το χρόνο που το σκοτάδι έχει εξουδετερώσει. Πριν καν ανοίξει τα μάτια, ενεργοποιούνται τα αισθητήρια όργανα της μύτης. Δυσκολεύεται ν’ ανασάνει, νοιώθει ότι ο λαιμός του γεμίζει με κάτι πυκνό, παχύρευστο, μια ουσία που τον τυλίγει ολόκληρο, μια σιχαμένη ουσία που τον δένει χειροπόδαρα. Ένα κλικ στον εγκέφαλο. Πετάγεται σαν τρελός, ανοίγει το σκουριασμένο παντζούρι. Μέσα στη νύχτα το τοπίο δείχνει απόκοσμο, εφιαλτικό. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα μακριά από το πέτρινο τοιχαλάκι, που χωρίζει τη μικρή αυλή του παλιού κτίσματος από τα δέντρα του δάσους του χωριού του. Θέλει να ουρλιάξει αλλά η φωνή έχει σκαλώσει κάπου εκεί στο στέρνο, εγκλωβισμένη από την κάπνα που τον περικυκλώνει. Σαν μανιασμένος βουτάει το παντελόνι και ξεχύνεται προς τη μεριά του κοντινού ξέφωτου. Δε μπορεί, δε γίνεται να χαθούν όλα, προτιμάει να χαθεί αυτός αλλά να τα σώσει.  Στα εκατό μέτρα το ξέφωτο δεν φαίνεται από τον καπνό, τα κλαριά των δέντρων γύρω του λυγίζουν στωικά από τον σαρωτικό άνεμο, υποκύπτουν στις πύρινες γλώσσες. Νοιώθει ότι χάνει τον προσανατολισμό του, γυρίζει το κεφάλι προς τα μακρινά φώτα του χωριού. Σα ναρκωμένος αρχίζει να τρέχει, ο νους του στο ξέφωτο, στρέφεται μπρος πίσω, έχει νικήσει η φωτιά. Κουτρουβαλάει την πλαγιά, ξέπνοος φτάνει στα πρώτα σπίτια, σωριάζεται μισολιπόθυμος έξω από την ανοιχτή πόρτα του πατρικού του.

Ο γέρος πατέρας του και όλοι οι χωριανοί, μαζεμένοι στην πλατεία, έντρομοι, παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς. Οι λίγοι νέοι, κουκουλωμένοι με κουβέρτες τρέχουν προς το δάσος, μια γειτόνισσα ξέμεινε πίσω, προσπαθεί να μαζέψει τις κότες που έχουν αλαλιάσει. Τον βλέπει, βάζει τις φωνές, τον σέρνει όπως όπως στην κουζίνα, του ρίχνει νερό με τον κουβά.

Δεν μπορεί, δε θέλει να συνέλθει. Ο νους του περιπλανιέται στο ξέφωτο. Παιδί, έξι χρονών τις γνώρισε. Ο πατέρας τον πήγε, τούδειξε τα κατατόπια, του φόρεσε το προστατευτικό κάλυμμα.  Σα βασιλιάς των παραμυθιών ένοιωσε όταν γνώρισε τη βασίλισσά του. Από τότε αυτός τις τάιζε, τις φρόντιζε, τους μιλούσε, τις κανάκευε, έγιναν ο κόσμος του, ολάκερη η ζωή του. Εκεί, στο ξέφωτο, στα 19 του, πρώτα σ’ αυτές  εξομολογήθηκε τον έρωτά του για τη Μαρία, τις νύχτες του καλοκαιριού δίπλα τους αγνάντευε τ’ αστέρια κι ονειρευόταν τους δυο τους, να τρέχουν στην πλαγιά λουσμένοι στο φως του ήλιου, ερωτευμένοι, ευτυχισμένοι κι αργότερα, αυτές άκουσαν τον πόνο του που η αγαπημένη παντρεύτηκε τον έμπορο κι έφυγε μακριά, αυτές τον αγκάλιασαν, του γλύκαναν τη θλίψη.

Ποτέ δεν έφυγε από  κει, σ’ αυτόν τον τόπο αντρώθηκε, δέθηκε με το χώμα, τα δέντρα, τους αέρηδες, το πέταγμα των αετών, όλα δικά του, αυτή την οικογένεια διάλεξε, ποτέ δεν το μετάνιωσε, μέλι κυλούσε στις φλέβες του.

Πλάσματα του θεού, αγαπημένα, ανήμπορα.  Τι θ’ απογίνουν, τι θ’ απογίνει. Αντάρα  στο κεφάλι, βαριά κι ανείπωτη.  Μένει έτσι, ασάλευτος,  ώσπου οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, χλωμές, κιτρινιασμένες, βρωμερές, χτυπούν το πονεμένο μέτωπο, λουσμένο στον ιδρώτα. Ο πόνος καθοδηγεί τις σκέψεις, προσπαθεί να τις βάλει σε μια σειρά, να καταλάβει. Πως  και δεν πήρε είδηση την καταστροφή που ερχόταν μανιασμένη. Ήταν κοντά τους μέχρι που σουρούπωσε, τις μάζεψε, τις οδήγησε στα κουτιά τους,  έκλεισε τα καπάκια και μετά είχε απομείνει έκθαμβος,  αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης που τον τύλιγε στη σιωπή της.  Αυτή ήταν η ζωή του, απαρνήθηκε τις απολαύσεις του άλλου κόσμου, πίστεψε πως βρήκε την ουσία της ύπαρξής του. Κι ήταν ευτυχισμένος. Και τώρα; Προσπαθεί να κουνήσει τα χέρια, τα πόδια. Πόνος παντού. Σηκώνεται με πολύ κόπο, τα χείλη ματώνουν από την προσπάθεια, πρέπει να πάει να δει τι έχει γίνει. Περπατάει με μεγάλη δυσκολία, σκοντάφτει, σέρνεται σχεδόν, στις ανηφοριές κινείται με τα τέσσερα, σα ζωάκι τραυματισμένο. Η φωτιά έχει σβήσει, ο άνεμος ησύχασε κι ότι αντικρύζει πιά είναι γυμνό και μαύρο. Σαν τους ίσκιους του αποψινού ονείρου.

Φτάνει στο ξέφωτο. Μια γκρίζα γη τον υποδέχεται, απομεινάρια καπνού, η μυρωδιά της κόλασης. Κι εκεί, στη μέση, καμένα κουτιά, γεμάτα πελώριες τρύπες. Στον αέρα τριγυρνούν σα χαμένες οι μέλισσες που κατάφεραν να ξεφύγουν. Τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα, τα πόδια δεν τον κρατάνε, πέφτει στα γόνατα, οι χούφτες του γεμίζουν στάχτες και χώμα. -Τίποτα, μόνο τα καπάκια μείνανε, τίποτα.- Μένει έτσι, ασάλευτος, δεν ξέρει πόση ώρα, ικεσία στο απόλυτο κακό.

Κι έπειτα, πάνω στα χέρια που έχουν απομείνει ξύλινα πάνω στο χώμα, σιγά σιγά, ευλαβικά θαρρείς, έρχεται η πρώτη. Κουρνιάζει στο λακκάκι του αγκώνα. Ύστερα έρχεται κι άλλη κι ύστερα  άλλη κι άλλη. Τα χέρια, από τις ανοιχτές παλάμες μέχρι τους ώμους, γεμίζουν χρυσάφι. Τα  μικρά πλασματάκια  ακουμπούν επάνω του, ήσυχα, απαλά, μην τον ταράξουν. Ίσα που ακούει το βουητό, νοιώθει το χάδι τους, κλείνει τα μάτια. Ένα μικρό, γλυκό χαμόγελο χαράζει το ρημαγμένο πρόσωπο. «Τα παιδιά μου».

Προσπαθήστε να γράψετε την ιστορία σαν σύντομη είδηση σε μονόστηλο εφημερίδας.

19 σχόλια στο "Σοφία Κωνσταντίνου, Τα παιδιά του"

 1. ΤΡΑΓΩΔΙΑ!
  Τα χαράματα, φωτιά ρίμαξε ολόκληρη την περιοχή! Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους και τους αγαπημένους τους! Οδυνηρή η αποκάλυψη ενός άνδρα που οι φωτιές κατέστρεψαν χρόνια αγώνα και προσπάθειας που κατέβαλε. «Ξύπνησα από την απαίσια μυρωδιά, σηκώθηκα όπως-όπως έριξα ένα ρούχο από πάνω μου και έτρεξα να σωθώ», δήλωσε με έναν σπαραγμό. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να σώσει την ζωή την οποία με τόσο κόπο είχε κτίσει και που τώρα πια δεν ήταν τίποτα παραπάνω από στάχτες. Βαθιά τραυματισμένος και έπειτα από το αρχικό σοκ του , ο άνδρας μέσα στην απελπισία του , πήγε σερνάμενος μέχρι την έως πριν από μερικές ώρες ασφαλή κατοικία του μόνο για να αντικρίσει την τραγική κατάληξή της. Μην αντέχοντας αυτό το αβάσταχτο θέαμα έπεσε στα γόνατα παίρνοντας στα χέρια του τις στάχτες του ίδιου του του σπιτιού, των παιδιών του, αφήνοντας μια κραυγή πόνου και απελπισίας.

 2. Συγκίνηση στο Μάτι: Ο μελισσοκόμος που προσπάθησε να σώσει τα «παιδιά» του.

  Κατά τη διάρκεια της πύρινης λαίλαπας,μελισσοκόμος δεν δίστασε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να προστατέψει τις μέλισσες που είχε εκθρέψει για χρόνια. Με θάρρος και αφοσίωση,προχώρησε προς τις κυψέλες του, αντιμετωπίζοντας τη φωτιά με αυταπάρνηση.
  «Δεν μπορούσα να καθίσω αδρανής»,δήλωσε συγκινημένος κοιτάζοντας τις επιζώσες μέλισσες που είχαν κουρνιάσει στο λακκάκι του αγκώνα του. «Για εμένα δεν είναι απλώς έντομα. Είναι τα παιδιά μου που τα έχω μεγαλώσει με αγάπη και φροντίδα. Έκανα ό,τι θα έκανα για να σώσω έναν άνθρωπο»

 3. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: ΦΩΤΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ

  Χθες το βράδυ, μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο δάσος κοντά στο χωριό μας, προκαλώντας ανείπωτη καταστροφή. Οι κάτοικοι έδρασαν άμεσα και με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρισαν τα καμένα ερείπια των σπιτιών του ξεφώτου.

  Ο κ. Παναγιώτης, που ήταν εγκλωβισμένος στη φωτιά, κατάφερε να σωθεί, αλλά ο πόνος και η θλίψη για την απώλεια του πολυαγαπημένου του ξεφώτου ήταν αφόρητα. Με τα χέρια γεμάτα στάχτη και το πρόσωπο ρημαγμένο, το μόνο που είπε ήταν «Τα παιδιά μου», εννοώντας τις μέλισσες που εκτρέφει.

  Η φωτιά έχει σβήσει τώρα, αλλά η καταστροφή είναι ανείπωτη. Οι κάτοικοι του χωριού μας προσπαθούν να βρουν δύναμη και ελπίδα σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή. Η αλληλεγγύη και η αγάπη τους είναι η μοναδική τους παρηγοριά σε αυτή τη δύσκολη ώρα.

 4. **ΣΟΚ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: ΗΡΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟ**

  Μια φονική πυρκαγιά κατέστρεψε πολλά σπίτια σε χωριό, αλλά ένας άνδρας ξεχώρισε για το θάρρος του.

  Βοήθησε στην εκκένωση και στην κατάσβεση, σώζοντας πολλές ζωές…..

  Ο κόσμος τον ευγνωμονεί και τον συγχαίρει για το ανιδιοτελή κίνηση του και μαζί με αυτόν, ο κόσμος ευχαριστεί την πυροσβεστική για την δράση και την ταχύτητα της!!!

 5. Την νύχτα ξέσπασε ξαφνικά μια έντονη πυρκαγιά στην περιοχή και οι άνθρωποι προσπάθουσαν να σώσουν τις περιουσίες και τους ανθρώπους τους. Ένας μελισσοκόμος στην μαρτυρία του, αναφέρει ότι προσπαθούσε να σώσει τα «παιδιά» του αδιαφορώντας για την έντονη απειλή της φωτιάς. Με πολύ κόπο και αβάσταχτο πόνο, καταφέρνει να φτάσει στα μελίσσια που με τόσο κόπο είχε αναθρέψει και φροντίσει, ενώ ακόμη μαζεύει όσες μέλισσες είχαν επιζήσει στον αγκώνα του και συγκινημένος τις αγκαλιάζει αποκαλώντας τες «παιδιά» μου.

 6. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ: Ήρωας Σωζει τα Μελίσσια του

  Μια καταστροφική φωτιά στο δάσος σοκάρει το χωριό, με πολλά σπίτια να κατακαίγονται. Ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος παλεύει να σώσει τα μελίσσια του οδηγείται σε ηρωικές πράξεις. Αφού αντιμετωπίζει τη φωτιά με αξιοθαύμαστο θάρρος, βρίσκεται με το σώμα του πληγωμένο και καμένο, αλλά με τα μελίσσια του ασφαλή. Η αντίδραση της κοινότητας είναι μια απόλυτη αναγνώριση της γενναιοδωρίας και του αφοσιωμένου έργου του.

 7. Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα χαράματα σε χωριό προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. Χιλιάδες άνθρωποι πασχίζουν να σώσουν τα σπίτια και τα κτήματα τους σε μια προσπάθεια να μην αφανιστούν οι κόποι μιας ζωής. Συγκλονιστική η μαρτυρία ενός άντρα που με κόπο προσπάθησε να σώσει τα υπάρχοντα του και «τα παιδιά του», όπως εκείνος αποκαλούσε τις μέλισσ ές του. «Παιδί έξι χρονών τις γνώρισε. Ο πατέρας τον πήγε,του δείξε τα κατατόπια,του φόρεσε το κάλυμμα. Σαν βασιλιάς των παραμυθιών ένιωσε, όταν γνώρισε την βασίλισσα του. Από τότε αυτός τις τάιζε, τις φρόντιζε, τους μιλούσε,τις κανάκευε, έγινα ο κόσμος του,ολάκερη η ζωή του. Εκεί στο ξέφωτο, στα 19 του, πρώτα σε αυτές εξομολογήθηκε τον έρωτα του για την Μαρια, τις νύχτες του καλοκαιριού δίπλα τους αγνάντευε τ αστέρια κι ονειρευόταν τους δυο τους, να τρέχουν στην πλαγιά λουόμενοι στο φως του ηλίου, ερωτευμένοι,ευτυχισμένοι κι αργότερα, αυτές άκουσαν τον πόνο του που η αγαπημένη παντρεύτηκε τον έμπορο και έφυγε μακριά, αυτές τον αγκάλιασαν, του γλύκαναν την θλίψη» Η κατάληξη ωστόσο υπήρξε τραγική, αφού δεν κατόρθωσε να σώσει τους κόπους μιας ζωής. Απαρηγόρητος βυθίζεται σε θλίψη μη μπορώντας να αντέξει αυτά που του συνέβησαν.

 8. ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ΣΤΟ ΜΆΤΙ
  Άνδρας βρέθηκε στο καμμένο τοπίο ασάλευτος και γονατιστός μπροστά από οικόπεδο ιδιοκτησίας του ,όπου διατηρούσε από μικρή ηλικία τα μελίσσια του. Σοκ αλλά και συγκίνηση προκαλούν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο. «Ειλικρινά το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό» δήλωσε μία ηλικιωμένη ΄»Εμείς προσπαθούσαμε να σώσουμε τα σπίτια μας από τις φλόγες και εκείνος περιτριγυρισμένος από μέλισσες μονολογούσε…Τα παιδιά μου ,έλεγε ,τα παιδιά μου….» Ο ίδιος δήλωσε με δάκρυα στα μάτια πως με το που αντίκρισε τον κόπο μίας ολόκληρης ζωής να χάνεται σε μία στιγμή δεν μπορούσε παρά να λυγίσει και να θρηνήσει.

 9. Θανάσης Χ.: Ήρωας στη Φωτιά – Ανακαλύφθηκαν Χρυσάφια Στοιχεία στα Ερείπια

  Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη στον χώρο των προσφάτων καταστροφικών πυρκαγιών, αποκαλύφθηκε ανεκτίμητος θησαυρός μέσα στα ερείπια, σε ένα συναρπαστικό εύρημα που αποτελεί έκπληξη για την τοπική κοινότητα.

  Ο Θανάσης Χ., 19 ετών, έχοντας περάσει μέσα από τον εφιάλτη της φωτιάς, ανακάλυψε έναν θησαυρό χρυσάφια μέσα στα καπάκια που κλείστηκαν μετά τον εκτοπισμό των μελισσών του. Οι πληγές του από τον αγώνα με τη φωτιά μαρτυρούν την ηρωική του προσπάθεια να σώσει τον τόπο του από την καταστροφή.

  Η τοπική κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Θανάση για το θάρρος και την αφοσίωσή του στην προστασία του χωριού του. Η ιστορία του αποτελεί πηγή έμπνευσης και συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος αντιμέτωπο με τις δύσκολες στιγμές.

 10. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:
  ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
  Η φωτιά εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας , έντρομοι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τη περιοχή, αφήνοντας πίσω κόπους μιας ζωής. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι, τις περιουσίες και τα υπάρχοντά τους, μη γνωρίζοντας αν θα τα ξαναδούν.
  ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:
  Υπόδειγμα ανθρώπου όπως τον αποκάλεσαν οι κάτοικοι της περιοχής, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ η φωτιά εξαπλωνόνταν, ο ίδιος δεν σκέφτονταν τον εαυτό του, αλλά αντιθέτως ‘’τα παιδιά του’’,τις μέλισσες του, πράγματα του θεού, αγαπημένα, ανήμπορα όπως τις αποκαλούσε. Χωρίς δισταγμό, γεμάτος θάρρος και ανδρεία έτρεξε να τις προστατέψει. Κλονισμένος από την ταχεία εξέλιξη της φωτιάς δήλωσε: Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας για να σώσει τα παιδιά του. Για εμένα εκείνες είναι η οικογένειά μου, ότι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή μου. Αυτά είπε και γεμάτος συγκίνηση και έντονα συναισθήματα κάθισε με τις μέλισσες του, οι οποίες είχαν κουρνιάσει στο λακκάκι του αγκώνα του.

 11. Παναγιώτης Θεοδωρίδης

  ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

  Πριν απο μερικές μέρες, καθώς εξελισσόταν ακόμα η φωτιά, ένας άντρας νεαρής ηλικίας ρίσκαρε την ζωή του για να σώσει τα μελίσσια του. Ενώ όλοι έτρεχαν να σωθούν, αυτός έβαλε σε προτεραιότητα την δουλειά όλης του της ζωής, χωρίς φόβο για την επιβίωση του. Σύντομα αυτός ο μυστήριος άντρας σύντομα έγινε ήρωας και πρότυπο για αρκετούς. Ο ίδιος εξήγησε πως: «Δεν θα άφηνα την δουλειά όλης μου της ζωής, τα μελίσσια μου, να καταστραφούν τόσο απλά χωρίς τουλάχιστον να προσπαθήσω να κάνω κάτι». Όλοι τον κοίταγαν καθώς δυσκολευόταν να κουνηθεί στον <> καπνό, πιστεύοντας πως δεν θα επιβίωνε. Αυτός ο άντρας όμως, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των κατοίκων και έγινε ήρωας για πολλούς…

 12. «Συγκλονιστική Ιστορία στο Μάτι: Μελισσοκόμος Αγωνίστηκε για τη Σωτηρία των Μικρών του Φίλων»

  Σε μία νύχτα που δεν θα ξεχαστεί εύκολα, η φωτιά έκανε τον κατακλυσμό της στην περιοχή, αφήνοντας πίσω της καταστροφή και απερίγραπτη θλίψη. Οι κάτοικοι, με όσο κουράγιο τους έχει απομείνει, προσπαθούν να προστατέψουν ό,τι έχουν αγαπήσει και χτίσει.

  Μέσα σε αυτό το μαρτύριο, η αποκάλυψη ενός άνδρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της φωτιάς έχει συγκλονίσει όλους. Μετά από χρόνια αγώνα και προσπάθειας, βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του και και τη ζωή των αγαπημένων του.

  Με λυγμούς στα μάτια, μίλησε για τη στιγμή που ξύπνησε από την απαίσια μυρωδιά της φωτιάς. Την αδυναμία του να σώσει αυτό που είχε κτίσει με τόσο κόπο και αγάπη. Το αντίκρισμα της κατεστραμμένης κατοικίας του τον έφερε στα γόνατα, κρατώντας στα χέρια του μόνο στάχτες από ένα παλιό όνειρο που τώρα έγινε εφιάλτης.

  Μετά από το αρχικό σοκ, ο άνδρας, πλέον τραυματισμένος, κατέληξε μπροστά στο ερείπιο του σπιτιού του, αφήνοντας μια κραυγή πόνου και απελπισίας να χαθεί στη νύχτα. Είναι ένας ακόμα από τους ήρωες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την τραγική κατάσταση.»

 13. Κριτή Έλενα
  Μεγάλο σοκ προκάλεσε φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της χώρας μας. Ένας άνδρας που κατοικούσε εκεί μας περιγράφει λεπτομερώς όχι μόνο την κατάσταση που επικρατούσε λίγο πιο πέρα από το σπίτι στο οποίο έμενε αλλά και εκείνη που επικρατούσε μέσα του. Ο δύστυχος άνδρας είχε μόλις ξυπνήσει όταν συνειδητοποίησε την φωτιά που ξέσπασε . Τρέχοντας έφτασε στα μελίσσια του , χωρίς να αναλογίζεται τους κινδύνους που εγκυμονούσε μια τέτοια κίνηση. Όπως μας είπε ο ίδιος , μπορεί να μην κατάφερε να σώσει το χωριό του από τις φλόγες αλλά τουλάχιστον φρόντισε οι μέλισσές του να μην υποστούν τις καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς. Στον νέο αξίζουν συγχαρητήρια για την ηρωική του πράξη να σώσει τις αβοήθητες μέλισσες.Η φωτιά μπορεί να κατέστρεψε ένα μέρος της δασικής περιοχής αλλά ευτυχώς δεν θρηνούμε κανένα θύμα.

 14. Κριτή Παρασκευή
  ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
  Στο πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο δάσος κοντά στο χωριό μας, ένας νεαρός άνδρας από το χωριό ανέδειξε τον αληθινό του ηρωισμό, αφού παραλίγο να θυσιάσει την ζωή του για τα μελίσσια του.

  Στη μέση της ανελέητης πυρκαγιάς, ο νεαρός άνδρας δεν δίστασε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο για να σώσει τα κουβάρια των μελισσών του. Με αποφασιστικότητα και ανθρωπιά, προσπάθησε να τα προστατέψει από τις φλόγες, δίνοντάς τους μια νέα ευκαιρία για ζωή.

  Οι γείτονες του μαρτυρούν ότι ο ήχος των μελισσών που φεύγανε από το δάσος ήταν σαν ένας ψίθυρος της ελπίδας σε αυτήν τη σκοτεινή στιγμή. Η αφοσίωσή του στη φύση και τον κόσμο των μελισσών αποτελεί ένα παράδειγμα πραγματικής αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον μας.

 15. Κακολύρη Μελίνα
  ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ: Μάχη με της φλόγες έδωσε ένας σαρανταπεντάχρονος άνδρας με σκοπό να σώσει «τα παιδιά» του.
  Τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε μια καταστροφική φωτιά σε ένα γειτονικό χωριό του Νομού Αττικής χωρίς ακόμα να είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιά. Όλο το χωριό βρισκόταν σε κατάσταση αγωνίας και άγχους καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί ανεξέλεγκτα.
  Σε αυτή την δυσάρεστη και οδυνηρή κατάσταση, ένας άνδρας ξεχώρισε έχοντας ως όπλο τη γενναιότητα και την ευαισθησία του. Ο ίδιος κυριευμένος από φόβο, κατάφερε να βρει δύναμη με έναν μόνο στόχο, να καταφέρει να σώσει τα «παιδιά» του, τις μέλισσές του.
  Τα μελίσσια βρισκόντουσαν στην καρδιά της πυρκαγιάς κάνοντας την αποστολή του άνδρα όλο ένα και πιο δύσκολη.Εν τέλει αυτή η επιπόλαια αλλά παραδόξως αποτελεσματική απόφαση οδήγησε τον άνδρα στην εύρεση των μελισσιών και κατά συνέπεια στη διάσωσή τους.
  Ο ίδιος δηλώνει:
  «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τα παιδιά μου, θα κατέρρεα. Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω! Ευτυχώς πρόλαβα να τα σώσω ώστε να είναι πλέον σώα και ασφαλή».

 16. Ήρωας Σώζει Μέλισσες

  Ένας ήρωας από το χωριό μας, παλεύοντας με τις φλόγες που κατέκαψαν το σπίτι του, κατάφερε όχι μόνο να σωθεί, αλλά και να σώσει πολύτιμες ζωές. Με ανείπωτο θάρρος και αγάπη για τη φύση, αφιέρωσε τον εαυτό του για να διασώσει τις μέλισσες που ήταν παγιδευμένες στο μέσο της φωτιάς.
  Οι μέλισσες, που είχαν καταφύγει στον ήρωα αυτόν, έδειξαν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους, ακουμπώντας επάνω του με απαλή αγκαλία. Ο ήρωας, παρά τα τραύματα και τη θλίψη του για την απώλεια του σπιτιού του, βρήκε παρηγοριά στην αγάπη αυτών των μικρών πλασμἀτων, που τώρα είχαν γίνει το κέντρο της νέας του ζωής.
  Η πράξη αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και αγάπης προς τη φύση, που πρέπει να μας εμπνέει όλους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 17. Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ!

  Μια καταστροφική φωτιά ξέσπασε στο χωριό. Οι κάτοικοι έτρεχαν αριστερά, δεξιά. Ήθελαν να προστατέψουν τις ιδιοκτησίες και τα σπίτια τους. Ένας άντρας όμως ξεχώρισε. Με αφορμή την προστασία των μελισσιών του, αντιμετώπισε ηρωικά τη φωτιά. Βέβαια, δεν έλειψαν οι πληγές και τα εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Εκείνη την στιγμή όμως, πήραν μέρος και οι άλλοι κάτοικοι του χωριού. Του παρείχαν ό,τι χρειαζόταν, για να επουλώσει τις πληγές του. Στο τέλος, όλοι τον ευχαρίστησαν και τον ευγνωμονούσαν, καθώς απέτρεψε μια φωτιά, η οποία, αν συνέχιζόταν, θα οδηγούσε στην ολοκληρωτική καταστροφή.

 18. Η θλιβερή πυρκαγιά τα ξημερώματα

  Δυστυχώς, σήμερα τα ξημερώματα, μια εκτεταμένη πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα πανέμορφο χωριό, προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες. Χιλιάδες κάτοικοι δίνουν μάχη να προστατεύσουν τα σπίτια και την περιουσία τους, επιδεικνύοντας θάρρος, αποφασιστικότητα και ανδρεία, προκειμένου να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή. Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός άνδρα που μάχεται με αφοσίωση να προστατέψει την περιουσία του από τις φλόγες αποδεικνύει τον ηρωισμό του. Αυτός ο άνδρας, ο οποίος αναφέρεται ως «ο πατέρας των μελισσών του», δεν δίστασε να κινδυνέψει για να προστατεύσει τα αγαπημένα του πλάσματα. Ο ίδιος περιγράφει πώς η σχέση του με τις μέλισσες εξελίχθηκε από μια απλή σχέση εργασίας σε μία σχέση γεμάτη αγάπη και αφοσίωση. Οι μέλισσες έγιναν μέρος της ζωής του, τον συντρόφευαν σε κάθε στιγμή της ύπαρξής του. Ωστόσο, παρά την αφοσίωσή του, δυστυχώς δεν κατάφερε να προστατέψει το αγαπημένο του κτήμα από τις φλόγες. Η ανείπωτη θλίψη που τον πλημμύρισε στο τέλος, καθώς παρακολουθούσε το έργο του ολέθρου, αποτελεί μία συγκλονιστική μαρτυρία της ανθρώπινης αντοχής.

 19. Η πυρκαγιά
  Σήμερα στο χωριό ξέσπασε μια πυρκαγιά δημιουργώντας τρομερές καταστροφές. Ενώ χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν φοβισμένοι να σώσουν τους εαυτούς τους και τις περιουσίες τους, ένας άντρας διακρίθηκε για τη γενναιότητά του με όλη την σημασία της λέξης. Δίνοντας κατάθεση ψυχής χωρίς να φοβηθεί τίποτα προσπάθησε να προστατέψει τα μελίσσια του, δηλαδή αυτό που αγαπούσε και φρόντιζε ολόκληρη την ζωή του. Έτσι, αντί να τρέξει για να σωθεί ο ίδιος, προσπάθησε να σώσει τα πλάσματα στα οποία έχει αφοσιωθεί ολόκληρη τη ζωή του. Παρά τα πάρα πολλά τραύματα και εγκαύματα που υπήρχαν σε ολόκληρο το κορμί του δεν κατάφερε τελικά να σώσει τα αγαπημένα του πλάσματα. Η θλίψη αυτού του άνδρα, παρά την τεράστια προσπάθειά του, ήταν τεράστια καθώς δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος πως έκανε το καλύτερο δυνατόν, κάτι για το οποίο θα έπρεπε όλοι να θαυμάζουμε.

Σχολιάστε

Top