ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

  1. 300 γρ χυμο πορτοκαλι
  2. 300 γρ λαδι
  3. 300 γρ ζάχαρη
  4. 1 κγ μαγειρική σόδα
  5. 1 κγ κανελα
  6. Βανίλια
  7. 1 κιλο αλευρι

Εκτέλεση

  1. Βσζουμε την σοδα να διαλυθεί στο χυμο πορτοκαλιου σε ενα ευρύχωρο μπολ.

  2. Ανακατεύουμε το λαδι με την ζάχαρη, προστεθουμε το μειγμα σοδα-πορτοκαλι και ανακατεύουμε ξανα.

  3. Βαζουμε σταδιακα το αλευρι μέχρι να πετυχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολαει στα χερια.

  4. Φτιάχνουμε τα κουλουρακια μας σε οποιο σχήμα θελουμε.

  5. Ψήνουμε στους 180c για 15-20 λεπτα.

     

    Μαθήτρια του 12ο Δημοτικού Σχολείου Λαμίας