Υλικά
-
300 γρ χυμο πορτοκαλι
-
300 γρ λαδι
-
300 γρ ζάχαρη
-
1 κγ μαγειρική σόδα
-
1 κγ κανελα
-
Βανίλια
-
1 κιλο αλευρι
Εκτέλεση
-
Βσζουμε την σοδα να διαλυθεί στο χυμο πορτοκαλιου σε ενα ευρύχωρο μπολ.
-
Ανακατεύουμε το λαδι με την ζάχαρη, προστεθουμε το μειγμα σοδα-πορτοκαλι και ανακατεύουμε ξανα.
-
Βαζουμε σταδιακα το αλευρι μέχρι να πετυχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολαει στα χερια.
-
Φτιάχνουμε τα κουλουρακια μας σε οποιο σχήμα θελουμε.
-
Ψήνουμε στους 180c για 15-20 λεπτα.
Μαθήτρια του 12ο Δημοτικού Σχολείου Λαμίας