Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

Το σχολείο δεν έχει ως μοναδικό στόχο τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και το να καταστήσει τους μαθητές υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τη θέση τους, καθώς και τη σπουδαιότητα του ρόλου τους για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 30 μαθητές από την Α και Β Λυκείου. Εντυπωσιαστήκαμε από την αρχιτεκτονική του κτηρίου καθώς και από την πλούσια ιστορία του. Αντιληφθήκαμε πόσο πολυκύμαντη υπήρξε η τελευταία και πόσο πολύτιμη είναι η πολιτική σταθερότητα που απολαμβάνουμε από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Το Προεδρικό Μέγαρο, έργο του Ε. Τσίλλερ,  σχεδιάστηκε λιγότερο επιβλητικό συγκρινόμενο με άλλα παλάτια της Ευρώπης και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χαρακτηρίζεται από μετρημένη μεγαλοπρέπεια. Μας εντυπωσίασαν τα εξαιρετικά έργα τέχνης που διακοσμούν το εσωτερικό του, καθώς και το φυσικό φως που λούζει το εσωτερικό του. Η ξενάγησή μας στο χώρο κράτησε 1 περίπου ώρα και έληξε πίνοντας ένα αναψυκτικό που με ευγένεια μας προσέφεραν οι οικοδεσπότες μας.

Δυστυχώς δε στάθηκε εφικτό να επισκεφτούμε τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς είναι ανοικτός για το κοινό μόνο τα Σαββατοκύριακα. Σταθήκαμε, ωστόσο, τυχεροί σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς, αφού βρεθήκαμε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Πραγματικά ήταν μια μοναδική επίσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης