Πανελλήνια ημέρα για τον σχολικό εκφοβισμό

Την Τρίτη 8 Μαρτίου στα πλαίσια της πανελλήνιας μέρας σχολικού εκφοβισμού αλλά και των δράσεων που πραγματοποιούνται τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας , έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ »Ημερολόγια εκφοβισμού ». Το ντοκιμαντέρ αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου << European Antibullying Network>>, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δάφνη ΙΙΙ  της Ευρωπαϊκής επιτροπής και υλοποιήθηκε από το <<Χαμόγελο του παιδιού>>. Στο ντοκιμαντέρ αυτό περιγράφονται ιστορίες αγοριών και κοριτσιών που μιλάνε ανοιχτά για τον εκφοβισμό που έχουν βιώσει.
Ακολούθησε συζήτηση, όπου τα παιδιά κατέθεσαν τις εντυπώσεις τους και τα συναισθήματα τους από την προβολή. Στη συνέχεια εκφράστηκαν μέσω της ζωγραφικής, δημιουργώντας εικόνες και σλόγκαν κατά του εκφοβισμού, δημιουργίες που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κολλάζ τα οποία δα διακοσμήσουν τις τάξεις τους.
Τέλος, συμπληρώθηκε από τα παιδιά  μέσω των υπολογιστών ερωτηματολόγιο,  με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την  πληρέστερη εικόνα αλλά και την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης