Ένα από τα σπανιότερα φυτά

      Το Rafflesia arnoldii είναι σπάνιο φυτό του γένους Ραφλέσια. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα φυτά με μεγαλύτερη άνθηση οργάνων όπως το άμορφος φαλλός και το κορυφή η σκιαδωτή το Rafflesia arnoldii κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου άνθους στον κόσμο. Φυτρώνει και μεγαλώνει στην Νοτιοανατολική Ασία, το μέγεθός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του τα 11 κιλά.

      Το φυτό Rafflesia arnoldii εισχωρεί στις ρίζες άλλων φυτών διότι το ίδιο δεν διαθέτει ρίζες, μίσχο αλλά ούτε και φύλλα. Είναι δηλαδή παρασιτικό, σε είδη του γένους Tetrastigma (που φύεται σε αδιατάραχτα τροπικά δάση).

Rafflesia_arnoldi_2013-12-31_21-48

Πηγή: commons.wikimedia.org

      Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Louis Deschamps στην Ιάβα της Ινδονησίας, μεταξύ του 1791 και του 1794, ωστόσο η φήμη του φυτού δεν είχε φτάσει στη Δύση παρά μόνο μέσα στον 19ο αιώνα, όταν το εντόπισε στη Σουμάτρα ο οδηγός του γιατρού και φυσιοδίφη Joseph Arnold, από τον οποίο έλαβε το μισό όνομά του.

      Επίσης το Rafflesia arnoldii είναι ένα από τα τρία εθνικά λουλούδια στην Ινδονησία, τα άλλα δύο είναι το άσπρο γιασεμί και η ορχιδέα του φεγγαριού.

Rafflesia arnoldii (2020)Τελευταία τροποποίηση 17:19, 4 Ιουλίου 2020 https://el.wikipedia.org/wiki/Rafflesia_arnoldii

Αρθρογράφος: Τσέρτου Ανδριάνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης