ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: 1) «Ανεβάζοντας μία θεατρική παράσταση», 2) «Ηλεκτρονική Εφημερίδα» πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 έως και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 56 μαθητών και μαθητριών και 4 εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

1685115019934

Την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, όπου παρακολουθήσαμε προβολή στο Πλανητάριο με τίτλο «Το κλίμα της Γης». Μετά το τέλος της προβολής πήγαμε στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», ώστε οι μαθητές να φάνε το μεσημεριανό τους γεύμα. Έπειτα αφιχθήκαμε στο ξενοδοχείο «Golden Star City Resort» στην Περαία Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές τακτοποίησαν τα πράγματά τους και 19:30 δειπνήσαμε στο χώρο του ξενοδοχείου. Έπειτα βγήκαμε βραδινή βόλτα στην παραλία της Περαίας .

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι για την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, είχαμε προγραμματίσει να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» με ώρα έναρξης της 21:00 στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση ακυρώθηκε διότι στο Βασιλικό Θέατρο υπήρχε κατάληψη από ομάδα καλλιτεχνών ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

1685115019906

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, μετά το πρωινό αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο με προορισμό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο επισκεφθήκαμε, ώστε να ξεναγηθούμε στα έργα τέχνης του μουσείου, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους μαθητές δίνοντάς τους μία διαφορετική οπτική απέναντι στην τέχνη.

Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στη ηλεκτρονική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Voria.gr», όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας και παρατήρησαν το χώρο και τον τρόπο εργασίας των εργαζομένων σε αυτήν. Μάλιστα είχαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να γίνει μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Επιπλέον είχαμε προγραμματίσει μία ξενάγηση από το ΚΘΒΕ στους χώρους του Βασιλικού Θεάτρου με παρουσίαση κοστουμιών από παλιές παραστάσεις και ομιλία προς τους μαθητές σχετικά με τη λειτουργία του ΚΘΒΕ. Η επίσκεψη αυτή επίσης ακυρώθηκε λόγω της κατάληψης στο Βασιλικό Θέατρο. Ως εκ τούτου ακολούθησε γεύμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο στο χώρο του ξενοδοχείου αναχωρήσαμε για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ακολούθησε περιήγηση στην Ροτόντα, της Αψίδα του Γαλερίου, και την Πλατεία Ναυαρίνου.

1685115019864

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Εκεί επισκεφθήκαμε το νεόδμητο μουσείο της περιοχής με τα ευρήματα της αρχαίας πόλης των Αιγών και έπειτα πήγαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μακεδονικών τάφων, όπου και ξεναγηθήκαμε. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για όσα είδαν σε αυτούς τους δύο χώρους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ερωτήσεις σε ξεναγούς και εκπαιδευτικούς.  Έπειτα αναχωρήσαμε για την πόλη της Βέροιας για το μεσημεριανό γεύμα. Μετά το μεσημεριανό πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την Ελευθερούπολη, όπου και φτάσαμε στις 20:00, στο χώρο του σχολείου.

1685115019803

Συνολικά η εκδρομή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι μαθητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από το σύνολο των δράσεων και των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν όσο και από τη διαμονή τους στο χώρο του ξενοδοχείου. Από την άλλη και οι εκπαιδευτικοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των μαθητών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης, η οποία ήταν υποδειγματική με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε!

Και του χρόνου!

 

Ο Αρχηγός της Εκδρομής

Σιβάκης Νικόλαος ΠΕ86

Οι Συνοδοί

Τζιμούρτα Δέσποινα ΠΕ02

Καρύδη Δέσποινα ΠΕ02

Γερακάκη Γεωργία ΠΕ 04.01

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης