ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Από τις αρχές Απριλίου 2024, και για περίπου έξι διδακτικές ώρες, υλοποιήθηκε στα τμήματα της Α΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης, στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της συμμετοχής του σχολείου στο Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία», το διδακτικό σενάριο με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσω κινηματογράφου και των Νέων Ελληνικών για την κλιματική αλλαγή».

Σκοπός του η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κλιματική αλλαγή μέσα από τη δημιουργία της δικής τους ψηφιακής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτής της καλής διδακτικής πρακτικής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές τεχνικές κινηματογράφησης, διάφορα κινηματογραφικά πλάνα, να μελετήσουν άρθρα και κείμενα του βιβλίου, σχετικά με την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον και τις επιπτώσεις της. Επίσης, να έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία της ψηφιακής αφήγησης και να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή ιστορία. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους που υλοποίησε το Α3 έχει τον τίτλο «Ποιο αύριο;». Θα ακολουθήσουν και οι ταινίες των υπόλοιπων τμημάτων της Α΄ τάξης.

Η συνεργασία των μαθητών μεταξύ τους αλλά και με τους καθηγητές ήταν υποδειγματική και κατάφεραν να γράψουν τα δικά τους μικροσενάρια με θέμα το αβέβαιο αύριο του ανθρώπου στον πλανήτη Γη, να τα δραματοποιήσουν, να τα σκηνοθετήσουν και να δημιουργήσουν την πρώτη δική τους ταινία μικρού μήκους. Συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αξιολόγησαν με πολύ θετικά σχόλια στο σύνολό τους την υλοποίηση αυτού του διδακτικού σεναρίου.
Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε την ταινία:

Ταινία – Ποιο αύριο;

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Τζιμούρτα Δέσποινα ΠΕ 02
Καρύδη Δέσποινα ΠΕ02
Κελεκτσόγλου Σάββη ΠΕ02
Ποιμενοπούλου Φωτεινή ΠΕ02
Γερακάκη Γεωργία ΠΕ 04.01

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης