Χορός: Μορφή Τέχνης και Έκφρασης

χορος 2

Κατερίνα Λιβέρη

Ο χορός, αυτή η μοναδική μορφή τέχνης και έκφρασης, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο ρυθμό κίνηση και συναίσθημα. Με κάθε βήμα και κάθε κίνηση ο χορευτής μεταφέρει την ψυχή του στον χορό αφήνοντας το σώμα του να εκφράσει την ιστορία του. Είτε είναι μια κλασική μπαλαρίνα που αιωρείται στον αέρα, είτε ένας χορευτής hip-hop που κατακτά την πίστα με την ενέργεια του, ο χορός μας συνδέει με τον εσωτερικό μας κόσμο και μας επιτρέπει να εκφραστούμε με τον πιο συνθετικό τρόπο.

Ο χορός έχει μία πλούσια ιστορία που αναφέρεται αιώνες πίσω. Ανά τον κόσμο οι άνθρωποι χορεύουν για διάφορους λόγους – γιορτές, τελετές, εκφράζοντας συναισθήματα και πολλά άλλα. Οι παραδοσιακοί χοροί κάθε χώρας δείχνουν την κουλτούρα και την ιστορία τους. Υπάρχουν διάφορα είδη χορού όπως το μπαλέτο, η jazz, το tango, το hip-hop και το freestyle, φυσικά υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά είναι κάποια από τα πιο γνωστά.

χορος 1Το μπαλέτο είναι ένας κλασικός χορός με γραμμικές και αρμονικές κινήσεις. Οι χορευτές χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές και πολύ γραμμική στάση. Η jazz είναι δυναμική και εκφραστική. Συνδυάζει τεχνικές από διάφορα είδη χορού και έχει αυτονομία στις κινήσεις της. Το tango είναι ένας παθιασμένος και συναισθηματικός χορός που προήλθε από την Αργεντινή. Οι χορευτές εκφράζουν την ένταση και την αγάπη μέσα από στενές αγκαλιές και εκρηκτικές κινήσεις. Το hip-hop είναι ένα εκρηκτικό και ενεργητικό είδος χορού που προέρχεται από τις αστικές περιοχές τον Ηνωμένων πολιτειών. Χαρακτηρίζεται από γρήγορες και ρυθμικές κινήσεις, ελεύθερη έκφραση και αυτοπεποίθηση. Το freestyle είναι ένας τρόπος χορού όπου ο χορευτής εκφράζει τον εαυτό του ελεύθερα και αυθόρμητα, χωρίς συγκεκριμένα κινήματα ή χορευτικά βήματα.

Ο χορός μας επιτρέπει να εκφράσουμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε με άλλους, να αισθανθούμε ζωντανοί και μας γεμίζει με χαρά και πολλά άλλα συναισθήματα.Ανακαλύψτε τον χορό που σας πλημμυρίζει χαρά και αφήστε τον να σας οδηγήσει σε απίστευτες εμπειρίες.

Φώτο: zoumekalitera.gr