1η ΕΚΔΟΣΗ

editorial

Καλώς ήρθατε στη σχολική εφημερίδα του ΕΠΑΛ Ζακύνθου!

Και ναι, η σχολική εφημερίδα του ΕΠΑΛ Ζακύνθου είναι γεγονός! Μια μικρή ιδέα «πέφτοντας» στο τραπέζι για τη δημιουργία σχολικής εφημερίδας, βρήκε αντίκρυσμα στα σωστά άτομα και κάπως έτσι προωθήθηκε η υλοποίησή της. Μια εφημερίδα ….

epal

Το ΕΠΑΛ… από την πένα του Διευθυντή μας!

Αβούρης Δημήτριος ΕΠΑΛ σχολείο τεχνικό με πλήθος κατευθύνσεις Στην Α’ τάξη γράφεσαι χωρίς άλλες διακρίσεις Στη Β’ τάξη γίνεται επιλογή τομέα Σημαντική απόφαση παιδιού μα και γονέα Δώσε λιγάκι προσοχή για να μην κάνεις λάθος ….

sun

Προστασία δέρματος από τον ήλιο

Μελίνα Τασε & Κλέα Χασμούτσα Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος μας. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ο καρκίνος ….

σολαρ

Ηλιακή Ψύξη !

Ανδρέας Καράμπελας Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για ψύξη χώρων ακούγεται στα αυτιά μας ως έννοιες που παρουσιάζουν μεταξύ τους σημασιολογική αντίθεση. Κι όμως ο ήλιος, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προκαλεί ανάγκη για ….

σχολ

Ημερίδα για γονείς και κηδεμόνες

Αναδημοσίευση από imerazante.gr Με πρωτοβουλία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ζακύνθου διοργανώνεται για τους Γονείς και Κηδεμόνες, ημερίδα με θέμα: «ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΕΑ – ΠΑΙΔΙΟΥ / ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΕΑ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ» την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ….

φλογα

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Δάφνη Στογιαννοπούλου Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Απριλίου 2024 στις 11.30 πμ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Αρχαία Ολυμπία. Στο προσεχές διάστημα η Φλόγα θα διανύσει ένα ταξίδι ….

face

Καθημερινή Φροντίδα Προσώπου

Όλγα Πομόνη, Λαζάμε Νόκα Η καθημερινή φροντίδα του προσώπου είναι ουσιαστική για την διατήρηση μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, ειδικά στο πλαίσιο της αισθητικής. Μια καλά οργανωμένη ρουτίνα περιποίησης προσώπου περιλαμβάνει βήματα όπως ο καθαρισμός, ….

τεε

Σύντομη Ιστορία της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Ανδρέας Καράμπελας Η ιστορία  της  Τεχνικής Εκπαίδευσης ξεκινά αμέσως μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, που  ήταν ο πρώτος  Κυβερνήτης του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, προέβλεψε τη συμβολή  που  έμελε ….

αμεα

Άτομα με κινητικά προβλήματα. Ενσωμάτωση ή αποκλεισμός;

Κατερίνα Κολέτσιου Στις μέρες μας τα άτομα με κινητικές αναπηρίες παρεμποδίζονται στο να είναι κοινωνικά και ενεργά άτομα. Η ίδια η κοινωνία δεν τα αντιμετωπίζει ως ισότιμα μέλη. Ωστόσο τα ίδια τα άτομα, είτε βρέθηκαν ….

αλεξ τεχν

Συναρπαστική Συμμαχία: Επιστήμη και Τεχνολογία

Αλεξάνδρα Κακογιάννη Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι δύο στενά συνδεδεμένοι, αλλά διακριτοί τομείς. Η επιστήμη συνεργάζεται απαραίτητα με την τεχνολογία και το αντίστροφο. Κάθε μια εξαρτάται από την άλλη σε σημείο που πολλές φορές ….