Ζητείται ελπίς στο σχολείο

ena_sxoleio_gia_olous_tous_mathites

Το σχολείο είναι η εικόνα της κοινωνίας καθώς εκεί συναντάμε όλους τους τύπους των ανθρώπων, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Όλοι είμαστε μεταξύ μας διαφορετικοί. Ορισμένοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι από άλλους, άλλοι περισσότερο εργατικοί και κάποιοι χαρακτηρίζονται πιο ευγενικοί από άλλους που αγνοούν τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς. Επιπλέον οι άνθρωποι διαφέρουν και στην εξωτερική εμφάνιση και στις δυνατότητες και στα ενδιαφέροντα.

Το σχολείο οφείλει να δώσει τα θετικά πρότυπα στους μαθητές οι οποίοι θα εξελιχτούν σε πολίτες. Το σχολείο  αποτελεί την κυρίαρχη πηγή ελπίδας για ένα φωτεινό μέλλον και για αυτό είναι σημαντικό να αποδεχτεί την διαφορετικότητα και να εξαλείψει τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να οδηγήσει τους καλούς μαθητές στην πρόοδο και σε ένα καλύτερο αύριο απαλλαγμένο από στερεότυπα. Ταυτόχρονα μπορεί να απλώσει το χέρι και να στηρίξει τους πιο αδύναμους δίνοντάς τους την ευκαιρία να προχωρήσουν.

Μέσα από την παιδεία  και τις δυνατότητες της εκπαίδευσης το παιδί μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη και φωτεινή κοινωνία στην οποία ο κάθε «διαφορετικός» θα έχει την δική του ταυτότητα.

Όλγα Σελελιάδη

Σχολιάστε

Top