Αγ. Βαρβάρα

οι πόλεις του νερού

Αγία Βαρβάρα

Ένα από τα  πιο διάσημα και πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Δράμας είναι η Αγία Βαρβάρα . Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό υδροβιότοπο, όπου εκατοντάδες περιηγητές τον επισκέπτονται καθημερινά για να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο, με πάπιες, χήνες και κύκνους κλπ.

Ο μύθος αναφέρει πως επί Οθωμανικής κατοχής, όταν έγινε προσπάθεια να γκρεμιστεί ο ναός, ώστε να κατασκευαστεί στη θέση του τζαμί, η εκκλησία καλύφθηκε από τα τρεχούμενα νερά της περιοχής και έτσι σώθηκε. Έτσι, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου, οι Δραμινοί σε ανάμνηση του θαύματος ανάβουν κεριά, τα οποία τοποθετούν σε καραβάκια, που επιπλέουν στη λίμνη, δημιουργώντας ένα πανέμορφο θέαμα.

Σήμερα οι εκατοντάδες      περιηγητές επισκέπτονται το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας για να απολαύσουν την ηρεμία που προσφέρει το πανέμορφο και ειδυλλιακό περιβάλλον που αποτελείται από ποτάμια , λίμνες , ξύλινα γεφυράκια και αιωνόβια δέντρα . Στο πάρκο πραγματοποιούνται διεθνής εκδηλώσεις , συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις με μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Πολύνα Γκαρμπούνη

Κορίνα Θεοδοσιάδου

Κατερίνα Μαυρίδου

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top