Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Επιμέλεια Μελίνα Ανδρεάδου

Η Χαλκιδική, μια καταπράσινη και γραφική περιοχή, είναι απολύτως μοναδική. Οι καταγάλανες παραλίες της, με τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, είναι απλά εκπληκτικές. Η αρχαία Ολυμπιάδα, η μυθική Άθως και οι ξεχωριστοί οικισμοί της Σιθωνίας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Το τοπίο είναι εκπληκτικό με ελαιώνες, αμπελώνες και καταπράσινα βουνά. Στη Χαλκιδική η φύση συναντά την ιστορία και δημιουργεί έναν μαγευτικό προορισμό που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον.

Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι ονειρεμένες. Οι χρυσαφένιες ακτές, με τα γαλαζοπράσινα νερά, σε καλούν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον ήλιο. Οι μικρές απομονωμένες οάσεις και οι οργανωμένες παραλίες προσφέρουν απόλυτη ευεξία και αναζωογόνηση.

Η Χαλκιδική είναι παράδεισος για τους λάτρεις της θάλασσας.

Η κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα

Αν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες, τότε οι παραλίες της Κασσάνδρας είναι αυτό που ψάχνετε! Εδώ θα βρείτε επίσης κάποια από τα πιο διάσημα beach bar. Σημειώστε περιοχές: Φλογητά, Άθυτος, Καλλιθέα, Χανιώτη, Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Πευκοχώρι, Παλιούρι, Ποσείδι, Σίβηρη, Σάνη, Ποτίδαια!

Η μαγευτική Σιθωνία

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, εκτός από την αρχαία πόλη της Ολύνθου με τα μοναδικά ψηφιδωτά, σας περιμένουν παραλίες που θα σας κόψουν την ανάσα! Ακτή Καλογριάς, Σπαθιές, Ελιά, Λαγόμανδρα, Μαρμαράς, Τορώνη, Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Καλαμίτσι, Πλατανίτσι, Καβουρότρυπες, Αρμενιστής, Ακτή Ζωγράφου, Όρμος Παναγιάς, Βουρβουρού και Πυργαδίκια είναι μόνο κάποιες από τις αμέτρητες και μοναδικές παραλίες της Σιθωνίας.

Επισκεφτείτε επίσης τις ανατολικές παραλίες της Χαλκιδικής, αυτές στην περιοχή της Ουρανούπολης στην αρχή του τρίτου ποδιού αλλά και τις ξεχωριστές παραλίες στα Νέα Ρόδα και την Ιερισσό.

Σε όποια περιοχή της Χαλκιδικής και αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα νιώσετε την ομορφιά και την αυθεντικότητα του τόπου, ενώ τα μοναδικά τοπία σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά χωριά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων θα σας αφήσουν με τις καλύτερες αναμνήσεις!

Πηγή : https://www.visitgreece.gr/

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης