Υλικά
25 γρ. νωπή μαγιά
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 κ. ζάχαρη
110 γρ. χλιαρό νερό
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη
35 γρ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ. γαρύφαλλο
1/2 κ. γλυκάνισο
1/4 κ. αλάτι
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε το προζύμι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 110 γρ. χλιαρό νερό, τη μαγιά, 1 κ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένας χυλός τον οποίο σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Ακολούθως, ζυμώνουμε στο μίξερ για 15 λεπτά τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και το προζύμι. Την ζύμη που προκύπτει τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος. Τέλος, πλάθουμε, στολίζουμε και ψήνουμε το χριστόψωμο στους 200 βαθμούς C για 30 λεπτά.
Μαρία Δαγκλή ( μαθήτρια της Γ” Γυμνασίου )