Το σχολείο μας στον χρόνο…

 

(Συνέντευξη από τον κ. Ταξιάρχη Αϊβαλιώτη, παλαίμαχο καθηγητή του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις)

 

-        Πότε ιδρύθηκε το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις;

-        Το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις ιδρύθηκε το 1989 με κοινό ΦΕΚ με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

 

-        Πού βρίσκεται το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές τάξεις;

-        Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης πλησίον του ιερού ναού του Αγίου Θεράποντα.

-        Ποια είναι η προσφορά του στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία;

-        Η προσφορά του στη γνώση αλλά και στην κοινωνία είναι μεγάλη. Εκεί, παιδιά, αλλά και ενήλικες, που για διάφορους λόγους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Υπάρχουν μαθητές που διέπρεψαν σε διάφορους κλάδους και το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις βοήθησε σ’ αυτό, δίνοντας γνώσεις και στηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών.

Προσφέρει όμως και στην κοινωνία, καθώς εμπλέκεται σε πολλές κοινωνικές δράσεις ˙μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους κάνουν επισκέψεις σε γηροκομεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, παίρνουν μέρος σε αναδασώσεις και σε καθαρισμούς πάρκων και παραλιών του νησιού. Το σχολείο μας προσφέρει όμως και στον πολιτισμό ˙έχει βραβευτεί και διακριθεί σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και συμμετέχει συχνά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

-         Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμές πληροφορίες που μας προσφέρατε. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που φοιτούμε σ’ αυτό το σχολείο!

Μαρία Δαγκλή, Θανάσης Καραφωτιας, Ελένη Λιτσάκη, Σοφία Μιμή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης