Το σχολείο του 21ου αιώνα!

 

    Στην σημερινή εποχή το σχολείο ανασυγκροτείται, αφήνει την παραδοσιακή μέθοδο διδασκαλίας που ανήκει στο παρελθόν και εντάσσεται και αυτό στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας.

    Αυτό βοηθάει πολύ τους μαθητές, γιατί μπορούν οι ίδιοι να κάνουν έρευνες πάνω σε διάφορα μαθήματα και εργασίες με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων μάθησης. Λύνονται όμως και άλλα θέματα, όπως η μεγάλη απόσταση που πολλές φορές δυσκολεύει ένα παιδί να έχει πρόσβαση στο σχολείο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο μπορεί να ενώσει μαθητές από όλο τον πλανήτη. Χάρη σ’ αυτό μπορεί ο κάθε μαθητής να μάθει, αλλά και να προσφέρει γνώση, διερευνώντας το πεδίο μάθησης εκτός τάξης.

    Με την τεχνολογία αλλάζει και ο ρόλος του δασκάλου, παύει πια να είναι απλός αναμεταδότης γνώσεων και αναλαμβάνει τον ρόλο του καθοδηγητή. Δείχνει δηλαδή στα παιδιά πως μπορούν να εξερευνήσουν και να μάθουν με οδηγό την τεχνολογία ό,τι τους ενδιαφέρει.

    Έτσι η μάθηση γίνεται πολύ πιο δημιουργική και πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές και το σχολείο κερδίζει την αγάπη όλων.

Σοφία Μιμή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης