ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

σημαια

 

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Πρωτεύουσα: Λουξεμβούργο

Αξιοθέατα

Παλάτι του Λουξεμβούργου

palati

Το Παλάτι του Λουξεμβούργου στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, βόρεια των Κήπων του Λουξεμβούργου είναι η έδρα της Γαλλικής Γερουσίας.

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου καταλαμβάνει έκταση 25 εκταρίων, στρωμένος κατά τόπους με χαλίκι και γρασίδι καθώς και αγάλματα· διαθέτει επίσης λιμνούλες νερού, όπου τα παιδιά βάζουν πλοία μοντελισμού.

 

 

Gëlle Fra

Gelle fra

Το μνημείο Gëlle Fra μνημονεύει χιλιάδες Λουξεμβουργιανούς που προσφέρθηκαν εθελοντικά για υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο καθεδρικός ναός Notre-Dame

νοτρ νταμ

Παναγία των Παρισίων είναι η Ρωμαιοκαθολική καθεδρικό ναό της πόλης του Λουξεμβούργου , στο νότιο Λουξεμβούργο . Ήταν αρχικά μια εκκλησία ιησουιτών και ο ακρογωνιαίος λίθος της τοποθετήθηκε το 1613. Είναι ο μόνος καθεδρικός ναός στο Λουξεμβούργο.

 

Γέφυρα Adolphe

γεφθρα adolphe

Η γέφυρα Adolphe έχει γίνει ένα ανεπίσημο εθνικό σύμβολο των ειδών που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία του Λουξεμβούργου και έχει γίνει ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης του Λουξεμβούργου

 

Luxembourg City History Museum

μουσειο ιστοριας

Το Μουσείο Ιστορίας της πόλης του Λουξεμβούργου  απεικονίζει τα χίλια χρόνια της ιστορίας της πόλης του Λουξεμβούργου με δύο μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου 1996 και σχεδιάστηκε από τον Λουξεμβούργο αρχιτέκτονα Conny Lentz και Repérages , Παρίσι.

 

 

Saint Michael’s Church

εκκλησια michael

 

Η εκκλησία είναι ο παλαιότερος θρησκευτικός χώρος στην πόλη του Λουξεμβούργου.  Ο πρώτος ναός χτίστηκε επί τόπου το 987 ως το παρεκκλήσι του κάστρου για τον κόμη του Λουξεμβούργου . Ωστόσο, κατά τους επόμενους αιώνες, το κτίριο καταστράφηκε, ανοικοδομήθηκε και ανακαινίστηκε αρκετές φορές.

 

Chapelle Saint-Quirin

Το εκκλησάκι Saint-Quirin είναι ένα θρησκευτικό κτίριο Καθολική έδρα το Λουξεμβούργο , στην κοιλάδα Pétrusse . Είναι αφιερωμένο στον Quirin de Neuss . Η πρόσοψη gothic χρονολογείται από το 1355. Η οροφή και καμπαναριό προστέθηκαν στο χιχ ου  αιώνα. Το νερό της πηγής κοντά στο παρεκκλήσι θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Saint-Quirin

Σχολιάστε

Top