Απανωτές επιτυχίες της ομάδας ποδοσφαίρου

Απανωτές επιτυχίες για την ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΥ
Πρόσφατα πέρασαν στους τέσσερις της πανελλήνιας ενδοσχολικής διοργάνωσης!
Γράφει η Δρ. Στέλλα Π. Βουτσά, καθηγήτρια φιλόλογος Γενικού Λυκείου Αφάντου
Τα ομαδικά παιχνίδια υπηρετούν μεγάλο ηθικό σκοπό: σε συνηθίζουν να υποτάξεις την ατομικότητά σου σε μια γενική ενέργεια. Να μη νιώθεις πως είσαι άτομο ανεξάρτητο, παρά μέλος μιας ομάδας. Να υπερασπίζεσαι όχι μονάχα την ατομική σου τιμή παρά ολόκληρη την τιμή της ομάδας όπου ανήκεις: σχολή, Πανεπιστήμιο, πόλη, έθνος.
Νίκος Καζαντζάκης
Στο Γενικό Λύκειο Αφάντου Ρόδου τον τελευταίο καιρό ζούμε σε ρυθμούς ποδοσφαίρου. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σε ρυθμούς γυναικείου ποδοσφαίρου! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Κατ’ αρχάς, ας δώσουμε θερμά ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν και συμμετέχουν στους ενδοσχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, στίβου, κ.λπ. Όπως γνωρίζουμε, στον αθλητισμό το πιο σημαντικό γεγονός είναι η συμμετοχή και ο τίμιος αγώνας, με σεβασμό στους κανονισμούς (το λεγόμενο fairplay).
Ειδικότερα, όμως, στο ενδοσχολικό πρωτάθλημα που διεξάγεται εδώ και καιρό η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών μας έχει σημειώσει μια εξαιρετικά ανοδική πορεία, που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη. Ξεκίνησε, λοιπόν, νικώντας τις ομάδες του νησιού της Ρόδου, συνέχισε με επιτυχία απέναντι σε ομάδες άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, ακολούθησε άλλη νίκη απέναντι σε ομάδα νησιού του Βορείου Αιγαίου και, τέλος, επέτυχε να νικήσει και αθηναϊκή ομάδα, παίρνοντας το εισιτήριο για το «finalfour», δηλαδή για τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Με άλλα λόγια, τα κορίτσια μας συγκαταλέγονται ήδη ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες πανελληνίως και τον Μάιο θα διεκδικήσουν στην Αθήνα την πρωτιά απέναντι σε ομάδες της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας!
Για να ακριβολογούμε, όμως, δεν μιλάμε απλώς για νίκες, αλλά για θριάμβους. Πέντε γκολ, έξι γκολ, μέχρι και επτά γκολ σε αγώνα έφτασαν να βάλουν οι μαθήτριες του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ! Και το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία αν λάβει υπόψη του κανείς ότι ελάχιστες από αυτές τις κοπέλες παίζουν σε τοπικές ομάδες, η πλειοψηφία συμμετέχει εντελώς ερασιτεχνικά. Όπως όμως σημείωσε πολύ εύστοχα ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας και συνοδός και προπονητής τους, ο κ. Γιάννης Κοκόλης, «ποτέ δεν έχω ξαναδεί ομάδα να παίζει με τόσο πάθος και μαχητικότητα!».
Εμείς, οι καθηγητές, αλλά και οι συμμαθητές τους, παρακολουθούμε όλο αυτό τον καιρό την προσπάθειά τους με πολύ θαυμασμό και συγκίνηση. Μάλιστα, όσο έπαιζαν στην Αθήνα τους τελευταίους τους αγώνες, ακούγονταν κατά διαστήματα στους διαδρόμους του σχολείου ζητωκραυγές κι επευφημίες και όλοι καταλαβαίναμε ότι επρόκειτο για γκολ που έβαλαν οι μαθήτριές μας σε αγώνα εκείνης της μέρας. Όπως σας είπα και στην αρχή, ζούμε τις τελευταίες μέρες σε ρυθμούς ποδοσφαίρου. Μάλιστα, στην επιστροφή τους από την Αθήνα, πρόσφατα, τους κάναμε ως σχολείο μια μίνι θερμή υποδοχή, την οποία προετοίμασαν οι ίδιοι οι συμμαθητές τους. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτές τις κοπέλες που μας έκαναν τόσο υπερήφανους!
Μπράβο, λοιπόν, στα «χρυσά κορίτσια» του ΓΕΛ Αφάντου! Διακρίνονται στις αθλητικές επιδόσεις, αλλά και στο αθλητικό ήθος, αφού είναι σεμνές και δουλεύουν σκληρά κι αθόρυβα. Μπράβο και στον προπονητή τους! Ευχόμαστε και σε πανελλήνια πρωτιά! Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήδη έχουν αναδειχθεί στις αθλήτριες της καρδιάς μας…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης