ΤΕΧΝΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Πολιτισμός μια χώρας είναι η γλώσσα, η θρησκεία, οι επιστήμες, τα ήθη, τα έθιμα και η τέχνη. Τι επιπτώσεις έχει στον πολιτισμό όμως όταν προσπαθούν να καταστρέψουν ένα κομμάτι του;
Στην χώρα μας στις 17/12/2022 εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα 85/2022 οπού υποστηρίζει την ισοβάθμηση όλων των καλλιτεχνικών πτυχίων με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό έχει ως συνέπεια την υποτίμηση αυτών των επαγγελμάτων και την αποτροπή της δυνατότητας αυτών των ανθρώπων να εξελιχθούν σαν καλλιτέχνες.
Γιατί όμως είναι σημαντική η τέχνη; Χωρίς την τέχνη οι χώροι διασκέδασης όπως τα θέατρα, κινηματογράφοι, οι χώροι παραστάσεων χορού και οι συναυλίες που απολαμβάνουμε δεν θα υπήρχαν.
Εδώ και δύο μήνες, αφότου έχει ανακοινωθεί αυτός ο νόμος σύσσωμοι όλοι οι καλλιτέχνες είναι στους δρόμους κάνοντας διαδηλώσεις σαρανταοκτάωρης απεργίας. Επαναστατούν για να πάρουν πίσω το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει αναγνωρίζοντας όλοι τις αξίες του. Αλλά οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εκεί! Μεγάλος αγώνας γίνεται και μέσω των socialmedia. Στις 8/2/2023 καθηγητές του εθνικού θέατρου δηλώνουν την παραίτηση τους.
Αγωνιζόμαστε όλοι χωρίς φόβο, γιατί η υποβάθμιση αυτή μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή και την εξάλειψη της τέχνης! Η τέχνη είναι έκφραση ζωής!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης