Έχω παίξει παρά πολλά παιχνίδια στην ζωή μου μα πιστεύω πω το League of Legends έχει κερδίσει αντάξια την κορυφή (συντομογραφία: LoL).
Αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Riot Games. Η πρώτη κυκλοφορία ανακοινώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2008, και κυκλοφόρησε επίσημα στις 27 Οκτωβρίου 2009.
Το παιχνίδι είναι Free to Play, που σημαίνει ελεύθερα μπορεί κάποιος να παίξει αρκεί να έχει το παιχνίδι αυτό εγκατεστημένο στον υπολογιστή του.
Στο παιχνίδι τον Νοέμβριο του 2011 ήταν εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 32 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο.
Oι παίκτες διαμορφώνονται σε 2 ομάδες, των τριών ή πέντε παιχτών σε κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα ξεκινά σε δύο αντίθετες πλευρές του χάρτη σε μια περιοχή που ονομάζεται «πηγή», κοντά σε αυτό που ονομάζεται «Nexus».
Ένας αγώνας κερδίζεται όταν είτε το Nexus καταστραφεί είτε η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί. Για να καταστραφεί ένα Nexus, κάθε ομάδα πρέπει να λειτουργεί μέσα από μια σειρά πύργων που ονομάζονται «Turret». Οι Turret συχνά τοποθετούνται κατά μήκος μιας διαδρομής σε κάθε βάση δεδομένων που αναφέρεται ως «Lane».
Στην πορεία, κάθε παίκτης κερδίζει επίπεδα, από τη θανάτωση άλλων πρωταθλητών της αντίπαλης ομάδας, των «Minions”
Σκοτώνοντας τους εχθρούς επιτρέπεται στους πρωταθλητές να αγοράσουν στην αγορά «αντικείμενα» με χρυσό για τη βελτίωση των στατιστικών τους.
Στο League of Legends, κάθε παίκτης ξεκινά στο επίπεδο 1 στην αρχή του αγώνα και μπορεί να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο των 18 επιπέδων, με τον πρωταθλητή τους, και για να επιτύχουν την ισοπέδωση των υπόλοιπων πρωταθλητών .
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον αποφασίσει να το παίξει καθώς προσφέρει γρήγορη διασκέδαση είτε μόνος είτε με τους φίλους σας και είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα επιλογή που αξίζει λίγη προσοχή.



