Βασιλόπιτα

       Υλικά   :

  • 5 αυγά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα

  • ½ φλιτζάνι  χυμό πορτοκάλι

  • 1 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο

  • 1 κ.γ. baking powder

  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ

  • 1 ½ φλιτζάνι καρύδια

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 500 γρ. φαρίνα

  • Άχνη ζάχαρη

 

  Εκτέλεση:

 

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

  • Χτυπάμε  τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός.

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την απλή ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.

  • Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το ρίχνουμε στο μείγμα.

  • Μετά ρίχνουμε το αλάτι και τις βανίλιες.

  • Βάζουμε το αλεύρι με το baking, το κονιάκ και το γάλα.

  • Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και τον αφρό από τα αυγά.

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.

  • Κόβουμε 1 κομμάτι λάδι και τη βάζουμε στο ταψί.

  • Ρίχνουμε το φλουρί στο μείγμα.

  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 45-50 λεπτά       ( ανάλογα τον φούρνο)

  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε 30 λεπτά στο ταψί για να κρυώσει.

  • Την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κοσκινίζουμε με την άχνη ζάχαρη ( αν θέλουμε βάζουμε κάποιο στολίδι).

Καλή Χρονιά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης