Υλικά :
-
5 αυγά
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
-
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
-
1 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος
-
½ κ.γ. κανέλα
-
½ κ.γ. γαρύφαλλο
-
1 κ.γ. baking powder
-
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
-
½ φλιτζανάκι κονιάκ
-
1 ½ φλιτζάνι καρύδια
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
2 βανίλιες
-
1 πρέζα αλάτι
-
500 γρ. φαρίνα
-
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
-
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
-
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός.
-
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την απλή ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
-
Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
-
Μετά ρίχνουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
-
Βάζουμε το αλεύρι με το baking, το κονιάκ και το γάλα.
-
Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και τον αφρό από τα αυγά.
-
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.
-
Κόβουμε 1 κομμάτι λάδι και τη βάζουμε στο ταψί.
-
Ρίχνουμε το φλουρί στο μείγμα.
-
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 45-50 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
-
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε 30 λεπτά στο ταψί για να κρυώσει.
-
Την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κοσκινίζουμε με την άχνη ζάχαρη ( αν θέλουμε βάζουμε κάποιο στολίδι).
Καλή Χρονιά!