Μελομακάρονα

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ νερό
  • 800 γρ ζάχαρη

  • 150 γρ μέλι

  • 3 στικ κανέλα

  • 3 γαρύφαλλα

  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Μείγμα 1:

  • 400 γρ χυμό πορτοκαλιού

  • 400 γρ σπορέλαιο

  • 180 γρ ελαιόλαδο

  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο

  • 2-3 κ.γ. κανέλα

  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια

Μείγμα 2:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση:

Για σιρόπι:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι για να βράσουν

*Πρέπει να κάνουμε το σιρόπι 2-3 ώρες νωρίτερα για να κρυώσει*

  • Μόλις βράσει το σιρόπι, το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.Ανακατέβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για μελομακάρονα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.

  • Προσθέτουμε και τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για πολύ λίγο.

  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

  • Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε καρύδια..

Μαρνελάκη Εύα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης