Πόλη του Μεξικού

Η Πόλη του Μεξικού (ισπανικά: Ciudad de México, México D.F. ή απλά México) είναι η πρωτεύουσα του Μεξικού. Είναι το σημαντικότερο οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο στη χώρα, και με 8.851.080 κατοίκους το 2010 η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη. Εντούτοις, η μητροπολιτική περιοχή του Μεξικού (Zona Metropolitana del valle de México) ενσωματώνει 58 παρακείμενους δήμους του κρατιδίου Μεξικο και ένα δήμο του κρατιδίου Ιδάλγο.

Η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται στην κοιλάδα του Μεξικού αποκαλούμενη επίσης Κοιλάδα Ανάουακ (Anáhuac), μια μεγάλη κοιλάδα στα υψηλά οροπέδια στο κέντρο του Μεξικού, σε ένα ύψος 2.240 μέτρων. Στηρίχτηκε αρχικά από τους Αζτέκους το 1325 σε ένα νησί της λίμνης Τέξκοκο (Texcoco). Η πόλη καταστράφηκε σχεδόν εντελώς στην πολιορκία το 1521, ξανασχεδιάστηκε και επανοικοδομήθηκε στα επόμενα έτη μετά από ισπανικά αστικά πρότυπα.

Αποτέλεσμα εικόνας για mexico city

Αρχαιολογικοί Χώροι. Στα κεντρικά και νότια μέρη του Μεξικού ζούσαν οι προ -Ισπανικοί πολιτισμοί, με την  προεξέχουσα ύπαρξη Αζτέκων, Μάγια, και Olmec. Υπάρχουν πολυάριθμοι τόποι στο Μεξικό τουριστών όπου θα μπορέσετε να γνωρίστε αυτούς τους πολιτισμούς.

Η χερσόνησος Yucatαn ήταν ο τόπος εγκατάστασης των Μάγια, και πολλοί από τους γηγενείς ανθρώπους μιλούν ακόμα τη γλώσσα τους. Η περιοχή περιέχει επίσης πολλές περιοχές όπου  εντοπίζονται επισκέψιμα μνημεία του πολιτισμού τους. Ο πλουσιότερος όλων βρίσκεται στο ανατολικό μισό της χερσονήσου και είναι ως La Ruta Puuc. Σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο στα βορειοανατολικά του Ruta Puuc είναι η σωζόμενη πόλης της Mayapιn. Άλλα μνημεία στη χερσόνησο περιλαμβάνουν την πόλη Tulum στην ανατολική ακτή, στο  Cobι βορειοδυτικά του Tulum, και Calakmul κατά μήκος των συνόρων με τη  Γουατεμάλα. Εντούτοις αυτός ο κατάλογος δεν εξαντλεί με κανένα τρόπο τον αριθμό αρχαιολογικών περιοχών που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή.

2 σχόλια στο Πόλη του Μεξικού

  1. Ο/Η Κάλλας Σάββας-Εφραίμ λέει:

    ΓΙΑΤΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΟ

Σχολιάστε

Top