Μαγειρικά λάδια: πώς και γιατί;

 Επισκεφθείτε το super market της γειτονιάς σας και ρωτήστε αν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού. Αν ναι, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε το χρησιμοποιημένο λάδι σας  στο κατάστημα μέσα σε ένα κατάλληλο δοχείο (π.χ. πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι νερού). Από εκεί και πέρα μία εξειδικευμένη εταιρία θα τα συλλέξει και θα τα μεταφέρει σε εργοστάσιο παραγωγής biodiesel, όπου μετά από κατάλληλη επεξεργασία τα μαγειρικά λάδια θα μετατραπούν σε βιοκαύσιμα.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Τα χρησιμοποιημένα λάδια αποτελούν άριστη πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ. Το βιοντίζελ είναι φυτικής βάσης ανανεώσιμο καύσιμο το οποίο παρουσιάζει διεθνώς αυξανόμενη παραγωγή και χρήση. Έχει παραπλήσιες φυσικές ιδιότητες με το ντίζελ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτούσιο ως υποκατάστατό του, είτε σε διάφορες αναλογίες με το ντίζελ.

Πηγές:

http://www.agroenergy.gr/content/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%BB

Εικόνα: https://toftiaxa.gr/wp-content/uploads/2018/01/download.jpg

Σχολιάστε