Οι αρνητικές και θετικές πλευρές της πανδημίας

protectionplus.gr

Οι αρνητικές και θετικές πλευρές της πανδημίας
Από τον μαθητή Γκαζάκη Παναγιώτη

Με αφορμή όλα όσα βιώνει η ανθρωπότητα τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για την σχολική εφημερίδα με θέμα τις αρνητικές και θετικές πλευρές της πανδημίας.
Θα ξεκινήσω αναφερόμενος στις αρνητικές πλευρές της πανδημίας, μιας που είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο σημαντικές
Αρχικά τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας διαπιστώνουμε την αυξημένη στοχοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά στοχοποιούνται όλο και περισσότερο από τους διακινητές που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, για να προσεγγίσουν νέα θύματα και να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση πορνογραφικού υλικού.
Όμως οι διακινητές εκτός από την εκμετάλλευση των παιδιών εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους οι οποίοι έμειναν άνεργοι όλη αυτή την την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με τον Ηλία Χατζή, επικεφαλή του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων και Διακίνησης Μεταναστών , οι διακινητές εκμεταλλεύτηκαν τις ανάγκες των υποψηφίων θυμάτων και συχνά τα δελεάζουν και τα εξαπατούν με ψεύτικες υποσχέσεις για δουλειά.
Τα θετικά της πανδημίας αν και είναι λιγότερα από τα αρνητικά είναι καλό να αναφέρονται. Ένα από αυτά είναι ότι οδήγησε τους περισσότερους ανθρώπους να προσέχουν την ατομική τους υγιεινή. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας πολλοί άνθρωποι άρχισαν να γυμνάζονται και να προσέχουν την διατροφή τους μιας και όλοι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια. Τέλος η πανδημία και τα lockdown έκαναν τις οικογένειες να δεθούν μεταξύ τους και να περάσουν πολύ χρόνο μαζί.
Συνοψίζοντας, διαπιστώνουμε ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, η αρνητική πλευρά της πανδημίας υπερισχύει της θετικής.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης