Γιατί να Βάζουμε Στόχους στη Ζωή μας, από τη μαθήτρια Δέσποινα Σαλαμούρη, Γ3

Ένα επιθυμητό αποτέλεσμα που ένα πρόσωπο ή μια ομάδα προσδιορίζει, σχεδιάζει και επιχειρεί για να πετύχει ένα προσωπικό ή ομαδικό επίπεδο ανάπτυξης. Αυτός  είναι ο στόχος!

     • Οι στόχοι μάς κατευθύνουν στη ζωή , μας ολοκληρώνουν, μας δίνουν το κίνητρο να ξυπνάμε το πρωί και να νιώθουμε ικανοποιημένοι με τη ζωή μας και τον εαυτό μας. Πολλές φορές μπορεί να νιώσουμε φοβισμένοι και αβέβαιοι για το πού πηγαίνουμε, όμως  οι στόχοι μάς καθοδηγούν και μας δείχνουν το δρόμο προς την λύτρωση από τις ανησυχίες μας.

     • Μας δίνουν κίνητρο για συνεχή πρόοδο. Πολλές φόρες  όταν υλοποιούμε έναν από τους στόχους μας με εξαιρετική  πρόοδο, κάποια στιγμή  μπορεί να “κολλήσουμε” και να δυσκολευτούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς την επιτυχία και να θέλουμε να τα παρατήσουμε. Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας δώσει κίνητρο και πείσμα, είναι το να θυμηθούμε τον αρχικό μας στόχο και τον λόγο που ξεκινήσαμε αυτή την “Οδύσσεια”.

     •  Οι Στόχοι βοηθούν να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα.  Όταν γνωρίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας, ξεπερνάμε αυτομάτως κάθε τέτοιο αίσθημα  άγχους και θλίψης για το μέλλον, διότι γνωρίζουμε ότι, αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι, θα είμαστε ευτυχισμένοι. Όταν βάζεις έναν στόχο, δεσμεύεις τον εαυτό σου να ολοκληρώσεις μια ενέργεια.

     •  Οι στόχοι, μας διατηρούν απερίσπαστους και μας παρακινούν. Όταν έχεις στο μυαλό σου ένα τελικό σημείο που πρέπει να φτάσεις, αυτομάτως προσπαθείς να μείνεις απερίσπαστος για να τα καταφέρεις. Το να βάζεις στόχους σου δίνει ώθηση, σου δημιουργεί ενθουσιασμό στο να πετύχεις κάτι. Σου δίνει αυτό  στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείς και να βάλεις το 100% των προσπαθειών σου.

 Χωρίς στόχους νοιώθουμε χαμένοι. Σαν να περιπλανιόμαστε στη ζωή χωρίς κατεύθυνση, χωρίς τελικό προορισμό, σαν ταξιδιώτες σε ένα μάταιο ταξίδι. Μπορούμε έτσι εύκολα να καταλάβουμε ότι οι στόχοι μας βοηθούν να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να έχουμε  αυτοεκτίμηση. Θα πρέπει ωστόσο  να έχουμε αυτογνωσία και να ξέρουμε τα όρια μας. Οι στόχοι μας θα πρέπει να είναι εφικτοί, ρεαλιστικοί χωρίς να  βλάπτουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης