«Ενδοσχολική Επιμόρφωση στην Διαδικτυακή Ασφάλεια»

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Κρεμαστής και σε συνεργασία με το Λύκειο Κρεμαστής τη Δευτέρα 23/1/23  οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία δίωρο  διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τους διαδικτυακούς κινδύνους», το οποίο  απευθυνόταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής  υγείας, φροντιστές παιδιών και κάθε ψηφιακό πολίτη.

Εισηγήτρια ήταν η κυρία Ροδούλα Καφτάκη, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, συγγραφέας του βιβλίου «Μαμά, θέλω Tablet» και δημιουργός του Safe Kids Projectτην οποία ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίαση.

Οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για τον εθισμό στο διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύει η μη ασφαλής πλοήγηση και η ανεξέλεγκτη χρήση του από τα παιδιά και τους εφήβους. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής αυτής  ομιλίας δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση  στη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, της συνεργασίας τους με τους διευθυντές των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών, τη διαρκή επαγρύπνησή τους και το  ενδιαφέρον τους για τις σημαντικές αλλαγές και κάθε τι περίεργο που θα διαπιστώσουν στη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Την εισήγηση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης