Έλληνες Μαθηματικοί

Χριστοδούλου Δημήτριος

δημητριος χριστοδουλου

Ο Δημήτριος Χριστοδούλου είναι Έλληνας μαθηματικός ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1951. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πρίστον και πήρε το διδακτορικό του στη φυσική το 1971.Μετά απο ένα χρονικό διάστημα σε προσωρινές θέσεις στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, στο CERN και στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, κέρδισε πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων το βραβείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μακ Άρθουρ το 1993, το βραβείο Βôcher, το αρχαιότερο βραβείο της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας, αντίστοιχο του Νόμπελ, καθώς και το βραβείο Tomalla, που αφορά τη βαρύτητα και την κοσμολογία.

Φίλιππος Βασιλείου Β’1

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

daskalakis-konstantinos

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι Έλληνας καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του εργαστηρίου πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης του ΜΙΤ .

Το 2018 διακρίθηκε με το περίβόητο βραβείο Νεβάνλινα απο την διεθνή ένωση μαθηματικών.

Ο περίφημος Δασκαλάκης βρίσκεται ακόμα στην ζωή και κατοικεί στην Αθήνα όπου και γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1981. Φοίτησε  στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό 9,98 /10  και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Μπέρκλευ για να ακολουθήσει διδακτορικές σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών.

Εργάζεται μέχρι και σήμερα σαν καθηγητής πανεπιστημίου στα μαθήματα των Υ\Η και Μαθηματικών

Κωστούλη Παρασκευή Β1

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής

Constantin_Caratheodory

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής (Constantin Caratheodory) ήταν Έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 2 Φεβρουαρίου 1950. Ο Καραθεοδωρής έγραψε πολλά έργα στους τομείς της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης. Είναι γνωστός εκτός Ελλάδας ως Constantin Caratheodory και συχνά αναφέρεται και ως Καραθεωδωρής.  Σπούδασε στη στρατιωτική σχολή μηχανικών του Βελγίου (1891-1895), στο Παρίσι και στο Λονδίνο, ενώ εργάστηκε ως μηχανικός σε μεγάλα αρδευτικά έργα του Νείλου (1898-1900). Έπειτα επέστρεψε στη Γερμανία και σπούδασε μαθηματικά στα Πανεπιστήμια του Βερολίνου και του Γκέτινγκεν, όπου και αναγορεύθηκε διδάκτορας το 1904.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΣΗΣ Β1

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης