Στο τεύχος Μάϊου (7ο) παρουσιάζουμε την τρίτη ηχογράφηση, με την οποία ολοκληρώνουμε τον κύκλο ηχογραφήσεων μας με θέμα τις αντιλογίες Αχιλλέα και Αγαμέμνονα, που οδήγησαν στην «Άχιλλέως μῆνιν».
Οι δύο προηγούμενες βρίσκονται στο 3ο και 5ο τεύχος, όπου ακούγονται αντίστοιχα, αποσπάσματα από τα κείμενα της Ιλιάδας του Ομήρου σε Μετάφραση του Ιάκωβου Πολυλά και από το ποίημα του Ανδρέα Λασκαράτου«Καβγάς μεταξύ Αγαμέμνονος και Αχιλλέως».
Σε αυτό το τεύχος σκεφτήκαμε να δραματοποιήσουμε τους διαλόγους του Αχιλλέα και του Αγαμέμνονα, όπως αυτοί αποδίδονται μέσα στο κείμενο ενός σύγχρονου ποιητή, του Μιχάλη Γκανά.
Ο Μιχάλης Γκανάς στο βιβλίο του Ομήρου Ιλιάδα, ξαναγράφει την Ιλιάδα με τον δικό του τρόπο, στην ουσία κάνει μια διασκευή της Ιλιάδας του Ομήρου, κατά τη γνώμη μας πολύ πετυχημένη! Και αυτό γιατί καταφέρνει να παντρέψει λέξεις και φράσεις της καθημερινής νεοελληνικής μας γλώσσας, με λέξεις ποιητών, Ελλήνων και ξενών, ακόμη και τραγουδιστών. Αντλεί δηλαδή από μια πλούσια γλωσσική και ποιητική παράδοση.
Ακούστε λοιπόν και αυτή τη σύγχρονη εκδοχή της Ιλιάδας μέσα από τις φωνές των συμμαθητών μας,της Β Γυμνασίου,Παναγιώτη Μαλίζογλου (Αχιλλέας) και Άγγελου Κασκάνη (Αγαμέμνονα).
Το κείμενο ήταν εξαιρετικό. Υπήρχαν αρκετές λέξεις που δεν γνωρίζαμε αλλά και αρκετές που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα. Επίσης συναντήσαμε στοιχεία αναχρονισμού, ειδικά στο σημείο που μιλούσε για την θρησκεία.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει
Το κείμενο ήταν εξαιρετικό. Υπήρχαν αρκετές λέξεις που δεν γνωρίζαμε αλλά και αρκετές που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα. Επίσης συναντήσαμε στοιχεία αναχρονισμού, ειδικά στο σημείο που μιλούσε για την θρησκεία.
η παρουσίαση ήταν πολύ ωραία και η συνεργασία ήταν άψογη.Χαρήκαμε ιδιαίτερα που ακούσαμε και μάθαμε καινούριες λέξεις !!!!!!!!
Ήταν πάρα πολύ ωραία η ηχογράφηση και ελπίζω να ξανά κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί ταυτόχρονα ήταν και αρκετά διασκεδαστικό.
Η ηχογράφηση ήταν τέλεια διότι μπορούσαμε να ακούσουμε τους συμμαθητές μας να διηγούναται τα πρόσωπα (Αχιλλεας και Αγαμέμνονας).
Σχολειο:Νικολετα Ουζουνογλου
Πολύ καλή δουλειά μπράβο στα παιδιά που κάνανε τη δουλειά. Επίσης όταν κάνανε ηχογράφηση μάθαμε ξαφνικά καινούργιες λέξεις.
Ευχαριστούμε πολύ!