Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠ ΚΑΙ …………. Η ΓΥΝΑΙΚΑ

    Η πλειοψηφία των νέων διασκεδάζουν ακούγοντας τραγούδια της ελληνικής τραπ. Δυστυχώς όμως, είναι πολύ συχνό αυτά τα τραγούδια να προωθούν την ανισότητα των φύλων ως κάτι φυσιολογικό, ενώ φυσικά δεν θα έπρεπε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παιδιά μικρής ηλικίας και έφηβοι να επηρεάζονται και να υιοθετούν παρόμοιες αντιλήψεις.

  Την σημερινή εποχή, είναι πολύ σημαντικό για τους νέους να αποκτήσουν φεμινιστικές ιδέες και να κατανοήσουν πως δεν πρέπει να ασπάζονται πατριαρχικές ιδέες.

    Οι νέοι πρέπει να μορφωθούν, να ενημερωθούν και να διαμορφώσουν κριτική σκέψη. Αν δεν γίνει αυτό,  δεν θα  μπορέσουν να καταλάβουν το μεγάλο πρόβλημα των στερεότυπων που υπάρχουν. Επιπλέον δεν θα μπορέσουν να διαμορφώσουν γνώμη και να πάρουν θέση σε αυτού του είδους ζητήματα.

    Οι στίχοι πολλών τραγουδιών είναι προσβλητικοί προς το γυναικείο φύλο, αλλά αυτό το θέμα δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τους περισσότερους ακροατές της ελληνικής τραπ διότι τους ενδιαφέρει πιο πολύ το γεγονός ότι είναι ‘πιασάρικο’. Νομίζω, όμως, ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να προβληματίζονται.

    Ως μία γυναίκα, αλλά και ως μια φεμινίστρια έχω να δηλώσω πως ελπίζω πιο πολλοί άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε αυτό το θέμα άμεσα.

 

                                                                                                                     Κατερίνα Ζαννετοπούλου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης