Ηλεκτρικά πατίνια: Η νέα τάση στη μεταφορά

Επιμέλεια: Ιωαννίδης Ιορδάνης Α΄2

Πλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι η τιμή της βενζίνης/πετρελαίου έχει φτάσει στα ουράνια, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να δυσκολεύονται να μετακινηθούν με τα οχήματά τους. Η λύση είναι μία : Ηλεκτρικό πατίνι

Το ηλεκτρικό πατίνι είναι πολύ δημοφιλές στις μέρες μας, κυρίως στη νεότερη ηλικία, καθώς αποτελεί έναν εύκολο τρόπο μετακίνησης μέσα στη πόλη με ελάχιστα έξοδα. Προφανώς η οδήγηση ενός ηλεκτρικού πατινιού δεν απαιτεί κανένα δίπλωμα, παρά μόνο υπευθυνότητα και συνέπεια. Κάθε πατίνι διαφέρει κατασκευαστικά από τα άλλα, αναλόγως την εταιρία που τo παράγει. Όλα όμως πάνω-κάτω διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά:

Ταχύτητα: Συνήθως, η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό scooter είναι γύρω στα 20 – 25 km/h. Όμως, η τελική ταχύτητα που θα μπορέσει να αναπτύξει εξαρτάται από το βάρος του επιβάτη, το οδόστρωμα και την μπαταρία.

Τιμή: Η τιμή των πατινιών εξαρτάται από 4 πράγματα: την εταιρία κατασκευής του, την αυτονομία του, τη ποιότητα των υλικών του και τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, οπότε ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή.

Σχεδίαση: Ελαφρύ, με αναδιπλώμενο κορμό, μακρύ τιμόνι και βάση, όπου χωράνε μέχρι και 2 άτομα κανονικού βάρους

Συνοψίζοντας, είναι ξεκάθαρο ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και το σημαντικότερο βήμα έγινε μέσω των ηλεκτρικών πατινιών. Τα οφέλη που προσφέρουν είναι πολλά, κρύβουν όμως και κινδύνους, γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί μαζί τους

Ιωαννίδης Ιορδάνης Α΄2

Πηγή: e-galaxy (https://egalaxy.gr/arthra/escooters)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης