Pixy: Το ιπτάμενο selfie drone της Snap

Επιμέλεια: Φωτεινή Παπαδημητρίου – Α’4

Η Snap, παρουσιάζει την Pixy, μία ιπτάμενη κάμερα.

Η μικρή αυτή κίτρινη κάμερα-drone περιγράφεται από την εταιρία ως μία συσκευή που βοηθά τους χρήστες να βγάζουν selfies χωρίς τη βοήθεια selfie stick.

Αφού ο χρήστης ρυθμίσει την πτήση που επιθυμεί η Pixy σε διάρκεια ενός λεπτού τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, καθώς πετάει, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρει και αποθηκεύει ασύρματα στην εφαρμογή. Στο τέλος της κάθε πτήσης, η ιπτάμενη κάμερα επιστρέφει ξανά στο χέρι του χρήστη.

Γιατί όμως μια εταιρία ανταλλαγής προσωρινών φωτογραφιών και μηνυμάτων να λανσάρει ένα selfie drone; Ο CEO της εταιρίας Evan Spiegel απαντά: «Η αποστολή μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφραστούν, να ζήσουν τη στιγμή, να μάθουν για τον κόσμο και να διασκεδάσουν μαζί.»

H Pixy είναι ήδη από την Πέμπτη 28/4 διαθέσιμη online με κόστος 299,99$ σε Γαλλία και ΗΠΑ.

Ο Spiegel πιστεύει πώς η Pixy θα γνωρίσει μεγαλύτερη επιτυχία από το Spectacles, το πρώτο προϊόν hardware της Snap. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nationwide Drones, Owen Jenkins, δήλωσε στο BBC: «Η χρήση των drone είναι ήδη κυρίαρχη στα μέσα ενημέρωσης, την κινηματογραφία, την τοπογραφία και την επιθεώρηση. Μπορεί να περιμένει κανείς ότι τα drones θα γίνουν συνηθισμένα στην κοινωνία.

Πηγές: https://www.bbc.com/news/technology-61269912

https://www.theverge.com/2022/4/28/23043011/snapchat-pixy-drone-hands-on

https://www.lifo.gr/now/tech-science/i-snap-paroysiase-tin-pixy-ena-drone-tsepis-gia-selfi

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης