Υπολογιστές της δεκαετίας του 80΄

Επιμέλεια: Λίλα Λούκα

Πηγή: https://elmp.gr/sansimeracategory/january/#

Οι υπολογιστές της δεκαετίας του 80΄είχαν ένα πρόγραμμα που ονομάζεται emulators, το οποίο μπορεί να προσομοιώσει έναν υπολογιστή σε λογισμικό και έτσι ο υπολογιστής μπορεί εικονικά να λειτουργεί μέσα από κάποιον διαφορετικό υπολογιστή που να είναι μεγαλύτερος από αυτόν.

ΟΙ υπολογιστές αυτοί, προγραμματίστηκαν και σιγά σιγά βγήκαν και στα καταστήματα όπου πουλούσαν υπολογιστές. Όμως αρκετοί από αυτούς τους υπολογιστές επειδή δεν είχαν μεγάλη επιτυχία στην αγορά, μετά από λίγο καιρό καταργήθηκαν. Αλλά, μπορούμε να μάθουμε πως ήταν οι emulators από τους υπολογιστές που έχουμε στις μέρες μας.

Ήταν ο πρώτος υπολογιστής 16bit ευρείας κατανάλωσης που ήταν στην αγορά σε χαμηλή τιμή στην Αμερική συγκριτικά με τους προηγούμενους υπολογιστές. Παρόλο που όταν έφρασε στην Ελλάδα τους πουλούσαν 40 χιλιάδες δραχμές στην Αμερική η τιμή τους μειώθηκε κατά πολύ λόγω παρατεταμένων ζημιών. Ο λόγος για τον οποίο έφτιαξαν τον υπολογιστή αυτόν ήταν για να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά και για επαγγελματική χρήση, αλλά απέτυχε.  Παρόλα αυτά όμως είχαν καταφέρει να κάνουν τον υπολογιστή να μιλήσει με ειδικά προγράμματα. Τέλος, ο υπολογιστής αυτός είχε το κασετόφωνο για να αποθηκεύει πράγματα που πιθανώς ο κάτοχός του να χρειαζόταν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης