Wordle: Το παιχνίδι λέξεων που έχει κατακτήσει το Ίντερνετ

Επιμέλεια: Φωτεινή Παπαδημητρίου – Α2

Το Wordle είναι έργο του μηχανικού λογισμικού Josh Wardle, ο οποίος δημιούργησε αρχικά το παιχνίδι για την σύντροφό του, λάτρη των παιχνιδιών με λέξεις. Και μπορεί ο Γουάρλντ αρχικά να είχε δημιουργήσει ένα παρόμοιο πρότζεκτ το 2013 και τελικά να το εγκατέλειψε, όμως η νέα προσπάθεια, το παιχνίδι εικασίας Wordle, αποτέλεσε μια από τις δραστηριότητες που θα τους κρατούσε συντροφιά για πολλούς μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όταν παρουσίασε το νέο αυτό εγχείρημα στην οικογένειά του και παρατήρησε ότι η ανταπόκριση είναι θετική, σκέφτηκε ότι ίσως είχε μπροστά του μια μοναδική πρόταση. Αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα του και να την κυκλοφορήσει στον κόσμο. Το παιχνίδι πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και σε λιγότερο από δύο μήνες είχε ήδη 300.000 χρήστες.

Ουσιαστικά δεν είναι παρά μια σπαζοκεφαλιά που παίζεται μόνο μία φορά την ημέρα και καλεί τους παίκτες να μαντέψουν μία λέξη με πέντε γράμματα σε έξι ή λιγότερες προσπάθειες Αφού σχηματίσουν μια λέξη που τους έρχεται στο μυαλό και αποτελείται από αυτό τον αριθμό γραμμάτων, το παιχνίδι ενημερώνει εάν κάποιο από τα γράμματα που τοποθετήθηκαν βρίσκεται στη μυστική λέξη και εάν είναι στη σωστή θέση.  Αν πατώντας το enter το χρώμα στα κουτάκια είναι το γκρι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα από τα γράμματα που θα επιλέξουν, αν εμφανιστούν κίτρινα κουτάκια, τότε κάποια από τα γράμματα υπάρχουν αλλά δεν είναι σε σωστή θέση και τέλος αν τα κουτάκια είναι πράσινα τότε τα γράμματα είναι καλά τοποθετημένα.

Πηγές: https://www.athinorama.gr/plus/3001466/ti-na-perimenoume-apo-to-wordle-sti-meta-new-york-times-epoxi/  https://www.kathimerini.gr/life/technology/561658744/wordle-to-paichnidi-lexeon-poy-echei-kataktisei-to-internet/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης