Metaverse

Metaverse: Η νέα πραγματικότητα των 13 τρισ. δολαρίων

Το Metaverse που ποθεί και περιγράφει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανήκει τόσο στην επιστημονική φαντασία όσο και σε μία πραγματικότητα που παίρνει σάρκα και οστά πολύ πολύ αργά, παρά τις επικρίσεις και τις ανησυχίες. Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα ονομάζεται πλέον «Meta», από την ελληνική λέξη «μετά», αλλά όπως το metaverse, ή meta-universe, αυτός ο παράλληλος κόσμος αντιπροσωπεύει γι” αυτόν το μέλλον του Ιντερνετ.

«Θα υπάρξουν νέοι τρόποι διαδραστικότητας με συσκευές που θα είναι πολύ πιο φυσικές από το άγγιγμα του πληκτρολογίου ή το πάτημα ενός κουμπιού.Θα κάνετε κινήσεις ή θα προφέρετε λέξεις. Θα αρκεί ακόμη και να σκεφτείτε μία ενέργεια για να υλοποιηθεί. Θα μπορείς να κάνεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Να έρθεις σε επαφή με φίλους και οικογένεια, να δουλέψεις, να μάθεις, να παίξεις, να ψωνίσεις, να δημιουργήσεις. Και να βρεις καινούριες εμπειρίες που δεν έχουν σχέση με αυτά που σκεφτόμαστε για τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα του σήμερα. Στο μέλλον θα μπορείς να τηλεμεταφέρεσαι αμέσως ως ολόγραμμα για να είσαι στο γραφείο χωρίς να μετακινηθείς, να είσαι σε μια συναυλία με φίλους, ή στο σαλόνι των γονιών σου για να συζητήσετε», αναφέρει», ανήγγειλε ενθουσιασμένος ο ιδρυτής του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  Το metaverse αφορά συσκευές και τρόπους ζωής που χρησιμοποιούνται ήδη από μία μειονότητα, όπως είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θεωρεί ότι σε δέκα χρόνια το metaverse θα μπορεί να έχει φθάσει το «ένα δισεκατομμύριο χρήστες, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και εκατομμύρια θέσεις εργασίας για creators και developers». Η αλλαγή ξεκίνησε ήδη. Και θα αρχίσει να φαίνεται σε όλους τους χρήστες.

.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης