ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Κατχαχγραφή
ΚχαταγραφήΚαταχγραφή
ΑΠΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΡΓΙΟΥ
ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (Τόσο απλά στην προετοιμασία τους, τόσο εντυπωσιακά στην εμφάνιση)
Υλικά για 20 μπισκότα:
175γρ κουβερτούρα κομματιασμένη            
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
150γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
60γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνεται να κρυώσει λίγο
2. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ  σ” ένα μπολ.
3.Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χαμηλώνετε τις στροφές και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτετε το αλεύρι από το μπολ λίγο λίγο και το ενσωματώνετε ανακατεύοντας με σπάτουλα.
4.Μεταφέρετε τη ζύμη από το μίξερ σ” ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 1/2 της ώρα τουλάχιστον.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελισίου. Βάζετε την άχνη ζάχαρη σ΄ ένα μπολ. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθετε σε μπαλάκια διαμέτρου 4εκ.και τα κυλάτε στην άχνη ζάχαρη.
6. Στη συνέχεια τα πιέζετε με τις παλάμες για να πλατύνουν και τα αραδιάζετε μέσα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά για να γίνουν μαλακά στο κέντρο, αλλά τραγανιστά εξωτερικά. Τα αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Καταγραχφή

Σχολιάστε

Top