Σπουδές στο Τμήμα Περιβάλλοντος

«Η σημασία των περιβαλλοντικών σπουδών στην Ελλάδα και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου» ήταν το θέμα ομιλίας του κ. Ανδρέα Τρούμπη, Καθηγητή Τομέα Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που παρακολούθησαν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου μαθητές και μαθήτριες της  Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών/τριών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Ο κ. Τρούμπης με το χάρισμα του ρητορικού λόγου που τον διακρίνει, καθήλωσε το ακροατήριο των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, επισημαίνοντας με εμφαντικό τρόπο τόσο την αξία των σπουδών στις περιβαλλοντικές επιστήμες όσο και την επαγγελματική αποκατάσταση όσων σήμερα τελειώνουν τις σπουδές τους σ’ αυτές.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από την ίδρυσή του το 1984 μέχρι και σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πρωτοπόρο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα, με ένα εύρος γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνει την οικολογία, την οικονομία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την περιβαλλοντική μηχανική και την ενέργεια. Μετά την ομιλία του κ. Τρούμπη, το λόγο πήρε ο κ. Μιχαήλ Φουντουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Τομέα Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης, ο οποίος αναφέρθηκε σε τέσσερεις λόγους βάσει των οποίων σήμερα ένας υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων αξίζει να σπουδάσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

α) γιατί το Περιβάλλον και η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί κυρίαρχη πρόκληση και επαγγελματική ενασχόληση για τις επόμενες γενιές,

β) γιατί είναι το πρωτοπόρο τμήμα στην Ελλάδα στις Περιβαλλοντικές Σπουδές,

γ) γιατί ανοίγονται πολλαπλές διέξοδοι για τους αποφοίτους του Τμήματος και

δ) γιατί η Λέσβος είναι ο ιδεατός τόπος ως πεδίο μελέτης και η φοιτητική ζωή στη Μυτιλήνη, γεμάτη εμπειρίες και δημιουργικότητα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης