μπουμπάρια

ΑΠΟ: ΓΚΟΡΤΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 30•23

tiganites

Από την Στεντούμη Πόπη

Τα «μπουμπάρια» είναι παραδοσιακό γλυκό των Μεγάρων, το οποίο παρασκευάζεται και καταναλώνεται την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής.

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό

1/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι

χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι

3-4 κουταλιές ρύζι

350 γρ. σταφίδες ξανθές

1 κουτάλια της σούπας κανέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

μισό ματσάκι άνηθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα, περίπου. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα. Κόβουμε σε κομμάτια 15 Χ 10 εκ. περίπου.

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Γεμίζουμε κάθε φύλλο με το μείγμα. Γυρνάμε τις δυο άκρες για να μην χυθεί το μείγμα και τυλίγουμε σε κύλινδρο. Τοποθετούμε τα μπουμπάρια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά, περίπου. Όσο είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Σχολιάστε

Top