«Η Επανάσταση των Μαύρων» του Σταμάτη Χιώτη Α4

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ
Εικονογράφηση Θέμης Αρβανιτάκης Β1

Μια φορά και έναν καιρό, σε μια μακρινή χωρά υπήρχαν δύο λαοί, ο λαός των άσπρων και ο λαός των μαύρων. Ο λαός των άσπρων κυριαρχούσε στη χώρα καθώς πίστευαν ότι είναι ανώτεροι, δυνατότεροι, ομορφότεροι και εξυπνότεροι. Αντίθετα οι μαύροι δούλευαν σκληρά και ήταν αιχμάλωτοι του «ανώτερου» λαού και ζούσαν στα όρια της φτώχιας και της πείνας, χωρίς να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν κάποια απόλαυση.
Μια μέρα ξαφνικά οι άσπροι άρχισαν να καυγαδίζουν έντονα μεταξύ τους για το ποιος θα ανακηρυχθεί αρχηγός τους. Ο αλαζόνας και εγωκεντρικός Βίκτωρ απαξιούσε όλους τους υπόλοιπους και ήθελε να καταλάβει την εξουσία με το έτσι θέλω. Μετά από έντονη διαμάχη, οι άσπροι αποφάσισαν να επαναστατήσουν κατά του Βίκτωρα.
Scanned-image_23-04-2024-105752_page-0002
Αφού ο πόλεμος είχε κρατήσει δέκα ολόκληρα χρόνια χωρίς κάποιο αποτέλεσμα ο λαός των μαύρων αποφάσισε να λάβει δράση. Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι με το πόλεμο και τις συνέπειες του πήραν τη πρωτοβουλία να συγκαλέσουν ένα ομαδικό συνέδριο. Γεμάτοι ανυπομονησία περίμεναν πώς και πώς να έρθει αυτή η μέρα, επειδή θα αποφάσιζαν πρώτη φορά οι ίδιοι για κάτι, χωρίς τη συγκατάθεση των άσπρων. Σύσσωμοι μαζεύτηκαν στο σπίτι του κυρ Ουγκό και πήραν την απόφαση να μιλήσουν στο Βίκτωρα.

Την επομένη μέρα όλη η φυλή των μαύρων μαζεύτηκαν έξω από το παλάτι του Βίκτωρα και ζητούσαν επίμονα να τον δουν. Ο Βίκτωρας όμως δεν τους πήρε στα σοβαρά και αρνιόταν να τους συναντήσει. Μετά από επίμονη και πολύωρη προσπάθεια των μαύρων ο Βίκτωρας απελπισμένος δέχτηκε να τους δει για λίγα μόλις λεπτά. Άρχισαν λοιπόν οι μαύροι να τον ρωτάνε ποιος είναι ο σκοπός του πολέμου και τι θα απογίνει με το μέλλον της χώρας αν συνεχιστεί ο πόλεμος. Ο Βίκτωρας είχε ξαφνιαστεί και απορούσε πώς ο λαός των μαύρων μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη από αυτόν. Τότε ο Ουγκό με αυθορμητισμό και πείσμα είπε στον Βίκτωρα «ο πόλεμος μόνο χωρίζει τους λαούς, κάνει πιο έντονα τα «σύνορα» μεταξύ των ανθρώπων και αποδυναμώνει τη σχέση τους. Ενώ αντίθετα, η ειρήνη μπορεί να καταφέρει τα πάντα, να γεφυρώνει το χάσμα των ανθρώπων, να τους κάνει πιο δυνατούς και πιο σίγουρους και να επικρατήσει η αγάπη και η ομόνοια. Διάλεξε Βίκτωρα τι από τα δύο προτιμάς να είσαι αρχηγός και όλοι να είναι θλιμμένοι ή να συζητήσετε και να βρείτε μια λύση από κοινού που να τους κάνει χαρούμενους όλους». Ο Βίκτωρας έμεινε έκπληκτος με αυτά που άκουσε και αποφάσισε πρώτη φορά να ακούσει τη συμβουλή των μαύρων για το καλό όλων. Έτσι, οι μαύροι πρότειναν στον Βίκτωρα να γίνει ψηφοφορία για το ποιος θα αναλάβει την εξουσία.

Οι μαύροι μαζί με το Βίκτωρα ανακοίνωσαν στο λαό των άσπρων την απόφαση τους για το ψήφισμα. Με χαρά λοιπόν δέχτηκαν αυτή την πρόταση και έδειξαν την επιθυμία τους να σταματήσει ο πόλεμος. Στη συνέχεια μετά από κοινή απόφαση σκέφτηκαν να μην ορίσουν κάποιον στην εξουσία αλλά να αποφασίζουν όλοι μαζί για τα θέματα που τους απασχολούν σε ένα ομαδικό συμβούλιο. Από εδώ και πέρα οι άσπροι άλλαξαν συμπεριφορά απέναντι στους μαύρους, άρχισαν να είναι πιο φιλικοί μαζί τους και να συμμετέχουν και αυτοί στα κοινά. Έτσι, οι άσπροι δεν ξέχασαν ποτέ πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των μαύρων στην επίλυση του προβλήματος του πολέμου. Έμαθαν λοιπόν ότι μόνο με συζήτηση και ομόνοια λύνονται τα προβλήματα.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΙΩΤΗΣ Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης