Γεύσεις και έθιμα από την Ινδία

Συνταγή από τον Μάριο Θίντ, Β2
Samosas

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της ινδικής κουζίνας είναι τα samosas.
Υλικά για τη γέμιση
Αρακάς, 75 gr
Πατάτες, 50 gr
Τζίντζερ, 40 gr
Κύμινο, 35 gr
Αλάτι, 45 gr
Κόκκινη σκόνη τσίλι, μια κουταλιά
Σκόνη ροδιού, μια κουταλιά
Σκόνη μάνγκο, μια κουταλιά
Πράσινο τσίλι, 10gr
1Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 50 gr
Υλικά για τη ζύμη
250 gr αλεύρι
κύμινο
Νερό όσο χρειαστεί
Λάδι σπορέλαιο
samoussa-samosa-sambos-samossas-brik-empadinha-empada-folhado-frito-salsa-acompanhamento-entrada-petisco-comida-molhos
Η προετοιμασία του φαγητού γίνεται ως εξής:
Πρώτα βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο τις βραστές πατάτες, τον αρακά, το τζίντζερ, το αλάτι ,όλα τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το πράσινο τσίλι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.Μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Σκεπάζουμε το μπολ με νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος για 30 λεπτά. Πλάθουμε από τη ζύμη μικρές πιτούλες, τις τυλίγουμε σε σχήμα χωνιού και τις γεμίζουμε με τα λαχανικά και με ένα πιρούνι πιέζουμε και κλείνουμε τις άκριες.
Τηγανίζουμε τις samosas για 7 λεπτά σε μπόλικο σπορέλαιο γυρνώντας τις συνέχεια για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Shiva Shambho_ Most Watched Bharatanatyam Dance _ Best of Indian Classical Dance
Ινδικό έθιμο
«Χολί», φεστιβάλ χρωμάτων

412c2222b09c44d0cd5d0296b73f4854_XL
Χόλι_ Η γιορτή των χρωμάτων στην Ινδία
Μια από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές των Ινδουιστών είναι το Χολί, γνωστό και ως «φεστιβάλ των Χρωμάτων», που πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου στην Ινδία. Είναι μια διήμερη ινδουιστική γιορτή που γιορτάζει την αιώνια αγάπη μεταξύ της Ράντα και του Λόρδου Κρίσνα και τον ερχομό της Άνοιξης, ενώ για πολλούς δοξάζει και τη νίκη του καλού απέναντι στο κακό.
kraski-xoli-600x449
Είναι το φεστιβάλ της ελευθερίας από τους κοινωνικούς κανόνες. Λευκοντυμένοι ντόπιοι και επισκέπτες καταβρέχουν ο ένας τον άλλον με χρωματιστό νερό και χρωματιστές σκόνες (γκουλάλ/gulal) και όλοι μαζί γίνονται ένα σώμα, τραγουδούν και χορεύουν ξέφρενα, χωρίς καμία διάκριση καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, χρώματος ή φύλου. Οι κοινωνικές διακρίσεις παραμερίζονται και το πνεύμα που κυριαρχεί είναι ότι όλοι μαζί δικαιούνται να κάνουν το κέφι τους και να πλημμυρίσουν τη ζωή τους με χρώμα.
holi-festival-2020-3-1024x768
Τα τύμπανα δίνουν εκρηκτικό ρυθμό, τα χρώματα που εκτοξεύονται από τα «pichkaris, είδος νεροπίστολου, βάφουν τον αέρα, ενώ μοιράζονται γενναιόδωρα γλυκά σε όλους.
Οι παραδόσεις του Χόλι ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και έχουν τις ρίζες τους στην ινδική μυθολογία με κεντρική όμως την ιστορία του Κρίσνα και της Ράντα. Η ιστορία λέει ότι ο Κρίσνα, μια ινδουιστική θεότητα, ερωτεύτηκε τη θεότητα Ράντα, αλλά ντρεπόταν που το δέρμα του ήταν σκούρο μπλε και το δικό της ανοιχτόχρωμο. Για να το διορθώσει, έβαψε παιχνιδιάρικα το πρόσωπό της κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Από αυτό πιστεύεται ότι προέρχεται η συνήθεια της ρίψης χρωματιστού νερού και σκόνης. Το γενικό κέφι θεωρείται επίσης χαρακτηριστικό του Κρίσνα, ο οποίος είναι γνωστός για τις φάρσες και το παιχνίδι του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης