Υλικά
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
130 γρ ηλιέλαιο
120 γρ λιωμένο βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ????150 γρ χυμό πορτοκάλι
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ)
20 γρ μπέικεν πάουντερ
2 γρ μαστίχα
2 βανιλίνες
100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο…
300 γρ λευκή κουβερτούρα
30 γρ ηλιέλαιο
Για το στόλισμα…
Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα , το κάρδαμο , τις βανιλίνες , το μαχλέπι μαζί με 4 κτσ ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά.
- Τα προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με το ηλιέλαιο , το λιωμένο βούτυρο , την υπόλοιπη ζάχαρη (συνολικά 300 γρ), το ξύσμα πορτοκαλιού , τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ , το μπέικεν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας την.
- Σε μια φόρμα 26 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα βουτυρώνουμε καλά τα πλαινά(προτιμήστε μια αποσπώμενη με λείο δαχτυλίδι χωρίς να έχει γραμμές και βαθουλώματα).
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και αφού το χτυπήσουμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας προσθέτουμε και το φλουρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 c.
- Ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα αφηνοντάς το να κρυώσει.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με 30 γρ ηλιέλαιο.
- Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
- Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και γράφουμε ευχές με μια πραλίνα τύπου bitter ή με μια σοκολάτα κουβερτούρα αφού πρώτα την αφήσουμε να σφίξει ελαφρώς.
Καλή σας επιτυχία !!!