Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ταυτότητα της εφημερίδας- ποιοι είμαστε;

Αγαπητοί αναγνώστες,

Καλώς ήρθατε στο πρώτο τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας, που φέρει τον τίτλο «Μαθητών…ματιά». Την πρωτοβουλία αυτή έχουμε αναλάβει οχτώ μαθητές της Β΄ Γυμνασίου ,η Κέλλυ Γαλάνη ,η Ελευθερία Θάνη , η  Μαρία Ευαγγέλου, ο Κράψης Αναστάσιος και ο Λεωνίδας Λάμπρου ως μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας ,καθώς και ο Κωνσταντίνος Βέλεγκας, η Μαρία Μάστορα και η Μαρία Νάστου ως μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας μας. Στην προσπάθειά μας θα μας βοηθήσουν και οι καθηγήτριές μας κ. Αναγνώστου Αντιγόνη και κ. Παλιάτσου Ουρανία, όπως και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Νάστος Αναστάσιος.

          Για ποιους λόγους ,λοιπόν, να εκδώσουμε μία σχολική εφημερίδα; Μία σχολική εφημερίδα δίνει την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν στην έκδοσή της να εξασκηθούν στη χρήση του λόγου , προφορικού και γραπτού, και να μάθουν να συνεργάζονται. Πιστεύουμε ότι εκτός από τα παραπάνω , θα αποκτήσουμε γνώσεις και θα αναζητήσουμε πληροφορίες τις οποίες θα μεταδώσουμε και στους συμμαθητές μας , αλλά και σε κάθε αναγνώστη της εφημερίδας μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος σκοπός της έκδοσης της εφημερίδας μας, να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας για διάφορα γεγονότα, να γνωρίσουμε καλύτερα μαζί τους τον τρόπο λειτουργίας της μαθητικής , αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας,  και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για διάφορα επίκαιρα θέματα.

          Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν μία τέτοια εφημερίδα ανούσια, όμως είμαστε σίγουροι ότι με τα άρθρα μας θα σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον! Κάποιες από τις μόνιμες στήλες που θα εμπεριέχονται στην εφημερίδα μας είναι:  «Μια ματιά…στην Ιστορία», « Συνέντευξη με ενεργούς πολίτες», «Βιβλιοθήκη- αγαπημένο μου βιβλίο», « Μουσικόραμα», «Μαθητών …απόψεις», «Παιχνίδια με λέξεις», « Γνωρίζω τον τόπο μου» , καθώς και διάφορες άλλες που θα ανανεώνονται από τεύχος σε τεύχος.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την ανάγνωση της σχολικής μας εφημερίδας . Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφήσετε ένα σχόλιο για το πώς θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε, γιατί εμείς …πρωτάρηδες είμαστε.

Οι δημοσιογράφοι 

της σχολικής εφημερίδας

«Μαθητών …ματιά».

1Ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.

2 σχόλια στο “Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Σχολιάστε