Οδηγός για έναν υπεύθυνο ιδιοκτήτη

 

Eleytheria1

Τι σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε στον δρόμο μας ένα αδέσποτο ζωάκι ; Σίγουρα όλοι έχουμε σκεφτεί να το πάρουμε σπίτι, να του δώσουμε λίγο νερό ή φαγητό… Όμως για κακή μας τύχη δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο καλόκαρδοι, και οι περισσότεροι είναι μόνο σκέψεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα κατοικίδιο έχει πολλές ευθύνες που προφανώς και δεν μπορούμε όλοι να τισ εξυπηρετήσουμε, οπότε δεν θα έπρεπε να έχουμε όλοι κατοικίδια, όσο και να το θέλουμε.

Κάποιοι απο εμάσ τυγχάνει να έχουν κατοικίδια, είτε στειρωμένα είτε όχι. Αθτό είναι ένα μεγάλο θέμα διότι το ιδανικό θα ήταν οι ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα κατοικίδιά τους για να αποτρέψουν πιθανούς απογόνους και την κατάληξή τους ως αδέσποτα, καθώς ακόμα και οι ιδιοκτήτες είναι ανεύθυνοι ή άκαρδοι. Πολλοί στισ μέρες μας, όταν βαρεθούν το ζωάκι τους το παρατάνε στον δρόμο… Κάτι το οποίο είναι πολύ δυσσάρεστο…

Μιας και λοιπόν μιλήσαμε για υπευθυνότητα και υποχρεώσεις… Εδώ είναι κάποια πράγματα που πρέπει να λαβεις υπόψιν σου προτού υιοθετήσεις κάποιο ζωάκι.

  • Ψάχνουμε εάν ο χώρος ο οποίος ζούμε θα είναι αρκετός για ένα ζωάκι, σε σχέση με το που θα κοιμάται, που θα παίζει, πόσο μεγαλώσομο θα είναι κτλ…
  • Σιγουρεύομαστε πως μπορούμε να αναλάβουμε όλες τισ ευθύνες τις οπο’ιες απαιτεί ένα κατοικίδιο.
  • Εάν τελικά αποφασίσουμε να αποκτήσουμε κατοικίδιο, το στειρώνουμε, το εμβολιάζουμε, και φυσικά του δίνουμε όλη μας την αγάπη!

Ελπίζω πως όλοι οι αναγνώστες θα βάλουν στο μυαλό τους όσα είπαμε, διότι πραγματικά είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα κακοποιημένα ζωα, ζωα που δεν λαμβάνουν καθόλου αγάπη, αλλα κυρίως αδέσποτα! Πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να υπάρξουν επιτέλους υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τουσ τετράποδουσ φίλους μας να ζήσουν την ζωή τους όπως πραγματικά τους αξίζει με φρόντιδα, αγάπη, φαγητό, μια στέγη, και έναν ιδιοκτήτη που μπορεί να τηρήσει όλα τα παραπάνω.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης