4 μυστηριώδεις φωτογραφίες που δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν

ghostcameras-final

Τερζίδης Αλέξανδρος  Γ3

Από την ανακάλυψη των φωτογραφικών μηχανών, υπήρξαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ πίσω από το φωτογραφικό φακό. Το μεγαλύτερο μυστήριο πίσω από αυτές τις φωτογραφίες είναι κοινό – τα απεικονιζόμενα αντικείμενα πιστεύεται ότι είναι φανταστικά πλάσματα ή φαντάσματα. Άλλοι πάλι, πιστεύουν πως είναι απλώς φωτογραφικές συμπτώσεις ή στίγματα του φιλμ, καθώς οι περισσότερες φωτογραφίας τραβήχτηκαν πριν την εποχή των ψηφιακών μηχανών.

1.Το κινητό τηλέφωνο στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

Το κινητό στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

Σε σκηνές της ταινίας “TheCircus”, οι άνθρωποι μπορούσαν να παρακολουθήσουν μια σύντομη ταινία και φωτογραφίες της πρεμιέρας της ταινίας το 1928, όπου φαίνεται ένας άνθρωπος πιθανόν να μιλά σε κινητό τηλέφωνο. Ο παραγωγός ταινιών George Clarke πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ταξιδιώτες του χρόνου και αυτός ο ισχυρισμός έγινε δημοφιλής στο ίντερνετ. Κάποιοι αργότερα εξήγησαν την φωτογραφία λέγοντας ότι πρόκειται για αυτί-τρομπέτα, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί ο άνθρωπος φαίνεται να γελά και να μιλά στη συσκευή.

2.Ο μυστηριώδης αστροναύτηςΟ μυστηριώδης αστροναύτης

Το 1964, ο JimTempleton πήγε μαζί με την οικογένειά του στο Burgh Marsh. Καθώς ήταν μόνοι στο βάλτο αυτό, αποφάσισε να βγάλει την κόρη του μια φωτογραφία. Αργότερα, όταν οι φωτογραφίες εκτυπώθηκαν, διέκρινε μια μυστηριώδη φιγούρα στο φόντο. Παραπονέθηκε στους δημιουργούς του φιλμ, αλλά τίποτα δεν φαίνονταν να έχει γίνει λανθασμένα. Εκείνοι υπέθεσαν πως υπήρχαν άλλα άτομα εκεί, αλλά υπάρχουν μόνο κάτι ηλικιωμένες κυρίες, οι οποίες είχαν φύγει πολύ νωρίτερα από την λήψη της φωτογραφίας.  Η εξήγησή της δεν είναι δυνατή και παραμένει ακόμα ένα ανεξήγητο μυστήριο.

 

 

3.Η φωτογραφία του νεκρού πιλότουΟ νεκρός πιλότος

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1919, από τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Παρατηρώντας καλά, στο επάνω μέρος της εικόνας, διακρίνεται μια σκιά πίσω από ένα αξιωματικό. Το πρόσωπο αυτό, αναγνωρίστηκε από τους πρώην συνεργάτες του ως τον Freddy Jackson, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από 2 ημέρες από ατύχημα στη προπέλα αεροπλάνου. Αργότερα, μαθεύτηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε την ημέρα της κηδείας του.

4.Οι πυραμίδες του φεγγαριού

Βλέποντας αυτήν το αριστερό μέρος της φωτογραφίας (το οποίο παρουσιάζει την αρχική εικόνα), τίποτα δεν φαίνεται παράξενο. Τραβήχτηκε από το διαστημόπλοιο Apollo 17 κατά τη διάρκεια της τελευταίας πτήσης στο φεγγάρι και συγκαταλέχθηκε στις κενές φωτογραφίες. Μετά από παρατήρηση, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κενή, απλώς η φωτογραφία είχε προβλήματα φωτισμού. Ο φωτισμός της φωτογραφίας επεξεργάσθηκε και στην πλέον επεξεργασμένη εικόνα (δεξιά), διακρίνονται  γλυπτά με σχήμα πυραμίδας. Μετά την ταυτοποίηση της τοποθεσίας λήψης της φωτογραφίας διαπιστώθηκε ότι την ημέρα που έγινε η λήψη της φωτογραφίας αυτής, το Stonehenge βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από αυτά τα γλυπτά. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση των δύο, καθώς και στις δύο περιπτώσεις έχει εκφραστεί η άποψη ότι πρόκειται για έργο εξωγήινων.

Πυραμίδες του φεγγαριού

Σχολιάστε

Top