Περιγραφή Υπαίθριων Παιχνιδιών

10-150x150

Χανός Πανωγιώτης Α4

ΤΖΑΜΙ:

υπαιθρια 3Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα σχηματίζει έναν μικρό πύργο από κεραμίδια, στηρίζοντας το ένα επάνω στο άλλο, ενώ η άλλη ομάδα προσπαθεί να τον ρίξει κυλώντας μια μπάλα. Όταν ένα από τα παιδιά το καταφέρει, προσπαθεί, μαζί με τους συμπαίκτες του, να «κάψει» όλα τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας πετυχαίνοντάς τα με την μπάλα, ενώ εκείνα έχουν σκοπό να επανατοποθετήσουν τα κεραμίδια με τον ίδιο τρόπο. Όποια πλευρά πετύχει τον σκοπό της πρώτη, είναι η νικήτρια.

 

ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ:

υπαιθρια 1Για να αρχίσει το παιχνίδι επιλέγεται ένα από τα παιδιά στο οποίο θα δεθεί ένα μαντήλι γύρω από τα μάτια του, ώστε να μην μπορεί να βλέπει. Τα υπόλοιπα παιδιά γυρίζουν γύρω από εκείνο ενώ «η τυφλόμυγα» προσπαθεί να πιάσει ένα από αυτά. Αν τα καταφέρει, πρέπει μετά να μαντέψει, βασισμένο κυρίως στην αφή, ποιο είναι το παιδί που έπιασε. Αν μαντέψει σωστά, κερδίζει και το παιδί που πιάστηκε παίρνει την θέση του.

 

ΚΡΥΦΤΟ:

υπαιθρια 2Με τυχαίο τρόπο επιλέγεται ένα παιδί ως «φύλακας», που «φυλάει» ένα  σημείο που ορίστηκε από την πλειοψηφία των παιχτών. Χρονομετρά με κλειστά μάτια, ενώ τα άλλα παιδιά τρέχουν προσπαθώντας να βρουν κρυψώνα. Αφού τελειώσει η χρονομέτρηση, ο «φύλακας» αρχίζει να τους ψάχνει. Όποιον βρει, πρέπει να επιστρέψει πίσω στο ορισμένο σημείο, για να τον «φτύσει». Ταυτόχρονα, τα άλλα παιδιά επιχειρούν να «φτύσουν» και εκείνα όσο ο «φύλακας» ψάχνει. Ο πρώτος που θα βρεθεί και δεν καταφέρει να «φτύσει», θα γίνει «φύλακας» στον επόμενο γύρο. Στην περίπτωση όμως που ο τελευταίος παίχτης καταφέρει να «φτύσει», τότε ο «φύλακας» θα πρέπει να παραμείνει με τον ίδιο ρόλο.

 

 

Σχολιάστε

Top