Οι 11 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

eyc2014

Επιμέλεια Ταλατάς Γιώργος

Τα 11 πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014″.

connectΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ Μέσω της πολύγλωσσης ιστοσελίδας ενημερώνεσαι με την κάρτα νέων που μπορείς να αποκτήσεις εύκολα γίνεσαι μέλος της μεγάλης παρέας.

cultureΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Με φεστιβάλ, διαγωνισμούς και πλήθος εκδηλώσεων, ανακαλύπτουμε τη μαγεία του πολιτισμού και τον κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς μας.

globalΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Σκεφτόμαστε συλλογικά και παγκόσμια, δρούμε ατομικά και τοπικά και αντιστρόφως. Ο τουρισμός μας φέρνει πιο κοντά, γνωριζόμαστε, μιλάμε, επικοινωνούμε, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο.

innovateΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  αποσκοπεί στην εξοικείωση των νέων με μελλοντικές τάσεις του επιχειρείν.

integrationΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ Οι νέοι δεν φοβούνται το διαφορετικό. Γλώσσα, χρώμα, θρησκεία, πολιτισμός, είναι ο πλούτος που κουβαλάει κάθε νέος.

natureΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Όλοι οι νέοι, βάζουν ιδέες, προτάσεις και ενεργητικότητα για να δημιουργήσουμε καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην πόλη. Ζεις και εσύ σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο για κάθε κάτοικο; Στη Θεσσαλονίκη κάτι ξέρουμε και θέλουμε να το αλλάξουμε. Ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Η πόλη είσαι εσύ και μπορείς να την κάνεις καλύτερη. Αν τα καταφέρουμε καλό θα είναι να το πούμε και στους άλλους.

participateΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ θα βρεθούμε με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απ’ όλες τις χώρες. Mέσα από ήδη υπάρχοντα, αλλά και από νέα δίκτυα ΜΚΟ

socialΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ Ο καθένας διαφορετικός και όλοι ίσοι, διεκδικούμε και αναδεικνύουμε τη διαφορετικότητα, τονίζουμε και στηριζόμαστε στις ομοιότητες, που υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Από εδώ πέρασαν άνθρωποι κάθε εθνικότητας, θρησκείας και πολιτισμού.

sportwΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΥΓΕΙΑ Η νεολαία δεν ζει χωρίς αθλητισμό.

urban ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ Ζήσε και ανάλαβε δράση για να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Δώσε χρώμα στις γειτονιές, τα πάρκα τους δρόμους.

volunteerΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, εμπεριέχει, προϋποθέτει και προωθεί την έννοια του Εθελοντισμού.

 

Σχολιάστε

Top