’ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Η ακρόπολη είναι ένα μέρος πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πολλοί τουρίστες πάνε για να δούνε αυτό το αξιοθέατο. Χτίστηκε τον «χρυσό αιώνα». Ήταν μια σκέψη του Περικλή που εκτελέστηκε από τον φίλο του, τον σπουδαίο γλύπτη και αρχιτέκτονα Φειδία.

Ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη το πρώτο κτίσμα που συναντάμε είναι τα Προπύλαια. Δεξιά βρίσκουμε τον Ναό της Αθηνάς Νίκης.Στο ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης βλέπουμε τον Παρθενώνα που χτίστηκε προς τιμή της θεάς Αθηνάς.

Αριστερά από τον Παρθενώνα ξεπροβάλλει το Ερέχθειο. Ένας ναός αφιερωμένος στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα, γιατί ήταν το μέρος όπου οι δύο θεοί έδωσαν μάχη για το ποιός θα δώσει το όνομά του στην πόλη, με την θεά Αθηνά τελικά να κερδίζει και την πόλη να παίρνει το όνομά της, Αθήνα.

Η Ακρόπολη είναι ένα μέρος γεμάτο από αφιερώματα και έργα πιο ζωντανά από ποτέ, κλασικά και διαχρονικά γι’αυτό και η εποχή που δημιουργήθηκαν ονομάστηκε “χρυσός αιώνας”.

Μια φορά κατάφερα να βρεθώ στην Ακρόπολη και να δω από κοντά αυτά τα μνημεία. Κάθε φορά που τα κοίταζα, ένιωθα χαρά και περηφάνια που είμαι Ελληνίδα.

5

ΜΟΥΣΕΙΟ

Όπως η Ακρόπολη εξίσου σημαντικό είναι και το μουσείο της. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2009. Από τότε έως σήμερα στεγάζει ευρήματα του βράχου της Ακρόπολης.

3

Το μουσείο είναι ένα περίτεχνο έργο που σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται επειδή στηρίζεται σε κολόνες για να προστατεύσει τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται κάτω του. Το κτίριο είναι γύρω γύρω γυάλινο και έχεις την δυνατότητα οπτικής επαφής με τα μνημεία της Ακρόπολης, επίσης είναι πολύ φωτεινό. Έχει τρία επίπεδα με εκθέματα. Ακόμη έχει εστιατόριο, κατάστημα δώρων, αναγνωστήριο και αίθουσα προβολών.

Το μουσείο φιλοξενεί εκθέματα από την Ακρόπολη όπως τις κόρες, τους ιππείς, αγάλματα της θεάς Αθηνάς, μαρμάρινα αγάλματαμε τους Θεούς, τα αετώματα  του Παρθενώνα, αναπαραστάσεις της αρχαίας Αθήνας και φυσικά τις διάσημες Καρυάτιδες.

2

Το προσωπικό είναι φιλικό και πρόθυμο να σου πεί οποιαδήποτε πληροροφορία. Ο έλεγχος κατα την είσοδο είναι αυστηρός και υπάρχει μεγάλη ασφάλεια.Επιπλέον διοργανώνουν δράσεις για παιδιά της ηλικίας μας.Μια από αυτές ήταν με τους θεούς του Ολύμπου. Η δράση είχε ως θέμα τη γιορτή της θεάς Αθηνάς. Έπρεπε να βρούμε όλους τους θεούς μέσα στο μουσείο και να τους καλέσουμε με τη βοήθεια ενός φυλλαδίου που μας μοίρασαν στην είσοδο.

Η Ακρόπολη και το μουσείο της είναι μέρη που πρέπει να επισκευτούμε όλοι μας. Από τη μια το κλασικο μνημείο που σε συκλονίζει και από την άλλη το συγχρονο κτίριο εξίσου όμορφο. Το πιο εντυπωσιακό και συγκινητικο όμως είναι η κενή θέση της Καρυάτιδας στο Μουσείο, η οποία περιμένει την κόρη που βρίσκεται στην Αγγλία. Εύχομαι να επιστέψει σύντομα στο σπίτι της.

4

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης