‘’Η Διεθνής Ημέρα Δασών γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της άνοιξης.’’

Παρασκευή 18/2/22

Σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου παραλάβαμε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού-Ευόσμου δύο δεντρύλλια ταχείας Πεύκης και ένα θάμνο που ψηλώνει αρκετά, την Κουτσουπιά.

Η Κουτσουπιά βγάζει πανέμορφα μοβ λουλούδια και την προορίζουμε για το κηπάκι μας (δίπλα στη σημαία). Τα δύο πευκάκια  θα τα φυτέψουμε στον φράχτη, σε θέσεις όπου λείπουν λεύκες.

Η φύτεψή τους θα γίνει στις 21 Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα Δασών. Όμως μέχρι τότε για να τα διατηρήσουμε, θα τα μεταφυτεύσουμε σε γλαστράκια–πλαστικά δοχεία, ώστε να είναι έτοιμα.

Την παραμονή της 21ης Μαρτίου θα ανοίξουμε λάκκους, αρχικά θα βάλουμε λίπασμα για τις ρίζες τους και θα φροντίσουμε ώστε να μπει όλο το ριζικό σύστημα στον λάκκο και να βυθιστούν και 3-4 εκατοστά από τον κορμό του φυτού.

Στη συνέχεια, θα συμπληρώσουμε με χώμα και θα πατήσουμε γύρω γύρω στον κορμό του δέντρου, για να είναι χαμηλότερα από το έδαφος και να συγκρατείται το νερό του ποτίσματος.

Τέλος, αφού ποτίσουμε θα βάλουμε έναν ξύλινο πάσσαλο για στήριξη και πλέγμα γύρω γύρω για προστασία.

Τα δέντρα αυτά σίγουρα θα ομορφύνουν το σχολείο μας, θα μας δροσίσουν με τη σκιά τους και όταν μεγαλώσουμε και τα βλέπουμε στον προαύλιο χώρο, θα μας θυμίζουν τη χαρούμενη σχολική μας ζωή.

 

Βαγγέλης Γ.,  Χρήστος-Άγγελος Κ., Χρήστος Κ., Δημήτρης Κ.

 

4

2

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/vZUntqNDvD8

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης