Παρουσιάζω τα αξιοθέατα του τόπου μου – Βουλγαρία

Η Βουλγαρία έχει πρωτεύουσα την Σόφια. Η Βουλγαρία είναι στολισμένη από πολλά αγάλματα που δείχνουν είτε μια μορφή πολεμιστών είτε μορφές διάσημων προσώπων. Το μνημείο που ξεχωρίζει είναι «Οι καμπάνες» που αποτελούνταν αρχικά από 107 καμπάνες, οι οποίες σήμερα είναι 137 και ομορφαίνουν την περιοχή. Δεν υπάρχει άλλο όργανο στον κόσμο που να παράγει μουσική από καμπάνες. Μαζί με τις παρακάτω καμπάνες είναι συνολικά 153.

9

Υπάρχει και η ελληνική καμπάνα αλλά και αυτή που είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

8

7

Κάθε μέρα οι άνθρωποι βγαίνουν στις πλατείες και θαυμάζουν τα αγάλματα. Επίσης,  η Βουλγαρία θέλει  σε κάθε σημαντικό μνημείο της να υπάρχει η σημαία της. «Το έντεκα» είναι από της πιο σημαντικές πλατείες της Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα,«το έντεκα» είναι κάτι σαν μουσείο με κτίσματα από την παλιά εποχή τους. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν καφετέριες, σιντριβάνια, αγάλματα και τραμ.

3

 

Το παρακάτω άγαλμα είναι του Σιμιόν Ραντέβ.Ο Μέγα Σιμιόν οδήγησε τη Βουλγαρία να γίνει μεγάλη σε έκταση.

4

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σιντριβάνια στην πλατεία του «Έντεκα».

5

Τα δικαστήρια της Σόφιας στεγάζονται σε ένα επιβλητικό κτίσμα με σήμα κατατεθέν τα δύο μεγάλα λιοντάρια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, που βρίσκονται στην είσοδο του! Είναι σε κεντρικό σημείο, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

6

Σε όλα τα σημεία της Βουλγαρίας δίπλα στη βουλγαρική σημαία υπάρχει και η σημαία της Ε.Ε.

8

 

 Μαρία – Μαρίνα Μπαξεβάνου Δ΄ τάξη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης